Jag använde rester med det går lika bra att, koka ny spaghetti som man använder. Jag gillar inte att slänga mat och det undviker jag så långt det går, antingen så gör vi matlådor till frysen eller så ser vi till att använda resterna
Fänkål och fisk är en sån där kombination som nästan alltid blir perfekt. Här låter man dessutom fisken bubbla i vitt vin och fänkålen nästan ångkokas i det
Fisk i vindoftande paket med fänkål (länk). Behöver du inspiration till veckans middagar. Vi har förstått att du inte är ensam, så här kommer vår egen planering för veckorna 32 och 33, och förhoppningsvis kan den hjälpa även er
400 g tagliatelle1 purjolök1 liten fänkålolja1 knippe dill2 avokador100 g parmesan1 dl vitt vin300 g skalade räkor250 g körsbärstomatersaltpepparKoka tagliatellen
Krämig vindoftande risonotto. Parmesan och vindoftande spaghetti med salami och tomat. Laxen och den krämiga risonotton serverad med citronen som varit med i ugnen, finhackad rödlök samt lite grön körvel
Saffran och vindoftande musselsoppa. Parmesan och vindoftande spaghetti med salami och tomat. Parmesangratinerad laxfilé med krämig vindoftande risonotto