Rör i sylten lite då och då tills den kallnat. Häll upp sylten på rena glasburkar. Om du vill ha tjockare sylt tar du lite mindre vatten och tillsätter mer socker
Denna röd vinbärssylt är hur enkel som helst att göra – jag använder bara bär och syltsocker. En av de godaste sakerna jag tycker man kan göra av de syrliga bären är en helt vanlig sylt som man kan ha på frukostgröten under kalla höst- och vintermorgnar
Bästa tipset på en sockerfri sylt som passar perfekt till helgens goda stunder. Receptet hittar du nedan Sylten passar på gröt, på pannkakor/våfflor, på yoghurt eller på varma, nybakade bullar Har du inga vinbär eller inte tycker om vinbär går det lika bra att byta ut mot andra bär, till exempel hallon ❤️
Rör i syltsocker och höj värmen. Häll upp sylten på varma, väl rengjorda burkar och sätt på lock. Koka sylten kraftigt utan lock 2–3 minuter. Låt sylten vila ca 15 minuter. 500 g syltsocker
Något som jag börjat äta mycket det sista året är havregrynsgröt, dock inte fiberhavregryn då ger min mage upp direkt men vanliga går hur bra som helst och något som jag verkligen gillar på min gröt är jordnötssmör (EKO) och jag brukar även toppa med en god sylt
Eftersom jag har en hel del röda vinbärssyltburkar i matkällaren så brukar jag byta ut lingonsylten i receptet mot samma mängd hemkokt röda vinbärssylt istället (vilket ger funkar precis lika bra)
Då har jag tänkt att jag ska baka scones och dricka after noon tea, bland annat med min vinbärssylt och hemgjord clotted cream, men innan dess ska jag baka vinbärskaka, som mina närmsta grannar ska få en smakbit av