Eftersom jag har en hel del röda vinbärssyltburkar i matkällaren så brukar jag byta ut lingonsylten i receptet mot samma mängd hemkokt röda vinbärssylt istället (vilket ger funkar precis lika bra)
De färdiga kroppkakorna serverade jag sedan med min hemkokta röda vinbärssylt. Kanske är det så att jag helt enkelt bara har förträngt det eftersom jag aldrig gillat varken stekt fläsk eller skirat smör
Då har jag tänkt att jag ska baka scones och dricka after noon tea, bland annat med min vinbärssylt och hemgjord clotted cream, men innan dess ska jag baka vinbärskaka, som mina närmsta grannar ska få en smakbit av
Smaksätt med socker, salt och vinbärssylt. Fräs grönsakerna i smör i het panna i några minuter till fin färg, tillsätt vitlöken efter halva tiden, salta och peppra
Tillsätt keson samt smöret i kuber, och kör tills du får en deg. 75 g smör. 50-talet, 60-talet, frukost, grahamsscones, hemkokt sylt, Källmo Gårdshandel, nostalgi, ost, retro, söndag, söndagar, söndagspromenad, scones, vinbärssylt | Permalink. 75 g smör
Förra året gjorde jag massa röda vinbärssylt - och alla burkar står kvar nere i matkällaren. Att en regnig och blåsig dag dra igång ugnen och smula ihop lite mjöl, socker och smör (okej då, bara för att ni vill, mycket smör) är en terapi och uppiggande faktor i sig
Rör smör och socker pösigt. 100 g smör. 2 dl äppelmos, aprikosmarmelad, hallonsylt eller vinbärssylt. 100 g smör. 2 dl äppelmos, aprikosmarmelad, hallonsylt eller vinbärssylt