Vinbärsstek recept

Vinbärsstek ”alias: kokt oxfilé”

Vinbärsstek ”alias: kokt oxfilé”

Det här ett recept från en V V bok får 1992, wow…den har alltså 20-års jubileum Jag har gjort den så många gånger att jag faktiskt tappat räkningen
Karin´s Svartvinbärsstek

Karin´s Svartvinbärsstek

Koka upp lagen, lägg sedan i köttet. Låt koka tills köttet är mört, ca 1-1½ timme. När köttet är klart, låt steken ligga kvar i lagen ca 1 timme

Vinbärsstek

1.  Klappa in salt och peppar runtom hela steken. Smält matfettet i en stekgryta och bryn steken gyllene runtom

Vinbärsstek i skördetid

1.  Bind upp steken med ett krympt bomullssnöre så får du finare form på köttskivorna. 2.  Stick in en kött-termometer i skinkan så att spetsen kommer mitt i den tjockaste delen

Vinbärsstek på skinka

Gnid in skinkan med ingefära, salt och peppar. Stick en köttermometer i den köttigaste delen så att spetsen är mitt i köttet och att hela "röret" är inuti köttet

Vinbärsstek

Blanda alla ingredienserna och koka upp. Lägg i köttet och koka 11/2 tim. Vänd efter halva tiden. Låt köttet ligga och dra i skyn ca 20 min

Vinbärsstek i skördetid

Bind upp steken med ett krympt bomullssnöre så får du finare form på köttskivorna. Stick in en kött-termometer i skinkan så att spetsen kommer mitt i den tjockaste delen

Vinbärsstek

Klappa in salt och peppar runtom hela steken. Smält matfettet i en stekgryta och bryn steken gyllene runtom