Dessa vinbärsrutor är otroligt smidiga att göra, smeten slängs ihop på bara några minuter och resultatet med den mjuka kakan, de syrliga bären och det knäckiga täcket på toppen blir bara så gott
Så helt plötsligt föll lusten bara på. Fast det är varmt och solen skiner så fick jag ändå lusten att. hålla mig inne en stund i mitt sommarkök och syssla med det som jag tycker är bland
Smuldeg200 g smör 210 g rörsocker [2,5 dl] 240 g vetemjöl [4 dl] 150 g mandelmjöl [3 dl] 5 g bakpulver [1 tsk] 55 g ägg [1 st] 5 g kardemumma, grovmalen [1 tsk]
Rör rumsvarmt smör och socker vitt och pösigt. Rör ner äggulorna. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smeten tillsammans med mjölk och vatten
Jag har verkligen inte gjort många knop i köket den senaste tiden. Våren har varit alldeles för underbar (stora delar av den i alla fall) för att ställa sig inne och köksstöka
Efter en hel del funderingar kring hur mycket en liten passionsfrukt rimligen kan få kosta och överväganden om hur jag skulle kunna få till något annat med lite syra i så landade hela projektet i dom här supergoda vinbärsrutorna med maräng
från Ulriksdals trädgårdscafé. En kaka utan krusiduller, passar utmärkt i söndagssolen. Receptet hittade jag i senaste numret av "Baka" - en väldigt härlig tidning för en baknörd som mig