Vinbärsmousse recept

Röd vinbärsmousse – en söt och syrlig sommardröm

Röd vinbärsmousse – en söt och syrlig sommardröm

Vinbärsmousse (4 portioner). Regnet fortsätter att ösa ner och för att stå ut med detta trista väder så har jag använt lite somriga bär i denna efterrätt för att liva upp tillvaron lite – och skapa en galen längtan till sommaren, solen och värmen
Röda vinbärsmousse – en söt och syrlig sommardröm

Röda vinbärsmousse – en söt och syrlig sommardröm

Vinbärsmousse (4 portioner). Regnet fortsätter att ösa ner och för att stå ut med detta trista väder så har jag använt lite somriga bär i denna efterrätt för att liva upp tillvaron lite – och skapa en galen längtan till sommaren, solen och värmen
Röd vinbärsmousse

Röd vinbärsmousse

RÖD VINBÄRSMOUSSE. En enkel och fräsch sommardessert som alla tycker om, och som är utmärkt som avslutning på en rejäl och mäktig måltid
Vinbärsmousse med gelé

Vinbärsmousse med gelé

Mousse. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i ca 5 minuter. Krama ur dem och smält i en kastrull med 1/2 dl av saften
Bärmousse i chokladskålar

Bärmousse i chokladskålar

Vi fyllde våra med en hallonmousse, en hjortronmousse och en hallon/vinbärsmousse, så alla fick tre var
Svartvinbärsmoussetårta

Svartvinbärsmoussetårta

jag provat att göra en tårta med bottnar av choklad och svart vinbärsmousse. Svartvinbärsmousse. Svartvinbärsmousse
Norrskenstårta

Norrskenstårta

Vinbärsmousse. Bred ut på vinbärsmoussen och ställ svalt. Vinbärsmousse. Blötlägg alla gelatinbladen. Botten
Svartvinbärsmousse med krossade kakor

Svartvinbärsmousse med krossade kakor

Som avslutning på onsdagens vinprovningsmiddag blev det en fluffig vinbärsmousse som jag toppade med en klick vaniljgrädde och krossade kakor
Vinbärstårta

Vinbärstårta

Lager två fick vinbärsmousse och smultron. Vit vinbärsmousse. Vit vinbärsmousse. Det är så otroligt spännande att se vad som blommar ut i vår trädgård

Röd vinbärsmousse

Skölj bären försiktigt i kallt vatten och låt dem rinna av i ett durkslag. Torka bären varsamt och repa av dem från stjälken med hjälp av en gaffel

Svart vinbärsmousse

Blötlägg gelatinet i rikligt med vatten. Koka upp mjölken och hälften av strösockret. Tillsätt det uppblötta gelatinet

Vinbärsmousse på kolabotten

Vinbärsmousse. Kolabotten. Sätt ugnen på 200°. Rör smör och socker poröst. Tillsätt sirap. Blanda vaniljsocker, vetemjöl och bakpulver och rör ned det i smeten

Vinbärsmousse med gelé

1.  Mousse. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i ca 5 minuter. Krama ur dem och smält i en kastrull med 1/2 dl av saften