Slå i grädde och vinbärslikör. 4 kycklingfileer1tsk salt1 krm svartpepparett par kvistar rosmarinett par kvistar timjan2 dl vispgrädde1 dl vinbärslikör (eller annan bärlikör eller koncentrerad saft)1 tsk kalvfondsalt och svartpepparHetta upp lite olja i en stekpanna
Blanda bär och sirap i en skål. Häll på rödvinet. Låt stå i 4-5 dagar, rör ett par gånger dagligen. Sila bort bären, ta vara på bären och servera dem till glass eller koka sylt på dem
Men jag har ju vinbärslikör på kommande, egenodlad basilika att piffa upp tråkmaten med, ett fång lysande, gula solhattar utanför Glaspalatset och, sedan imorse, en burk sylt på vita vinbär till vintern
(Vi har för övrigt för första gången gjort egen svart vinbärslikör i år. Den hemgjorda svart vinbärslikören har lämnat en restprodukt – svarta vinbär fyllda med brännvin