(röda vinbärsblad fungerar inte lika bra, de avger inte samma smakaromer). När vinbärsbladen fått ligga i sockervattnet ca 1-2 dagar är det bara att sila drycken genom vanlig sil
1,2 kg färska betor. 1 dl ättiksprit. 2 dl socker. 3 dl vatten. 1 msk senapsfrö. Blad från svarta vinbär. Koka betorna hela med skal på, skala dem sedan
1,2 kg färska betor. 1 dl ättiksprit. 2 dl socker. 3 dl vatten. 1 msk senapsfrö. Blad från svarta vinbär. Koka betorna hela med skal på, skala dem sedan
1,2 kg färska betor. 1 dl ättiksprit. 2 dl socker. 3 dl vatten. 1 msk senapsfrö. Blad från svarta vinbär. Koka betorna hela med skal på, skala dem sedan
2 liter svarta vinbär och 3 liter vinbärsblad blandas med 7 liter vatten och kokas i 15 minuter varefter de pressas så att all bärsaften trycks ut. 3 liter vinbärsblad
3-4 nävar svarta vinbärsblad. 3-4 nävar svarta vinbärsblad. Svartvinbär är ett av våra svenska superbär med många bra hälsoeffekter, bland annat sägs svartvinbär vara mycket bra för synen, musklernas funktion och även hjärt- och kärlsjukdomar
Man kan tydligen även ha i vinbärsblad eller rabarber om man vill vara lite galen och gillar att testa nya smaker, och det gör vi ju så i år kommer de där vinbärsbladen simma i saftspannen