Vin recept

2 Spara
Aromsmör Rödvin

Aromsmör Rödvin

Det kan vara svårt att få rödvinet att blanda sig med smöret så vispa kraftigt & länge. Fräs då först på löken i en kastrull med rödvinet och låt det fräsa ihop en stund tills löken dragit åt sig allt vin
2 Spara
Kiviks Sommarvin

Kiviks Sommarvin

Har provat en flaska av Kiviks Sommarvin. Har provat en flaska av Kiviks Sommarvin. Med sin smak av rabarber, krusbär, fläder och honung så tänker man onekligen på sommaren så namnet passar ju bra
0 Spara
Buljong på musslor

Buljong på musslor

torrt vitt vin. Sila av musslorna och koka ihop buljongen tills hälften återstår. Använd nu buljongen som grund till soppa eller sås genom att tillsätta grädde, koka ihop i 5 minuter och sedan förädla vidare
2 Spara
Senapspanerade biffar med vinaigrette

Senapspanerade biffar med vinaigrette

Vispa ihop ingredienserna till vinaigretten med gaffel och servera till biffarna och en grön sallad. Ingredienser till biffar3 rivna morötter1 riven zucchini4 dadlar1,5 dl solrosfrönFärsk persiljaSaltSvartpepparPersilladeIngredienser till panering1,5 dl paranötter3 msk malda senapsfrönEn skvätt olivoljaSaltVitlökspulverIngredienser till Vinaigrette1 dl olivolja2 msk senap2 msk äppelcidervinägerSå här gör duBlanda ingredienserna till biffarna
2 Spara
Blossa starkvin

Blossa starkvin

Sen kom jag att tänka på att har hade en flaska Blossa Starkvin stående i glöggskåpet också. Det var faktiskt så pass illa att jag blev tvungen att gå och köpa en ny flaska idag, bara för att se om Blossa starkvin är äcklig och överreklamerad, eller om det faktiskt var något fel på den flaska jag hade stående
3 Spara
Portvins marinerad hel karré

Portvins marinerad hel karré

Lägg karrèn i en tät påse och häll över ca 1½ dl portvin och 1 msk svartpeppar samt 1 finhackad vitlöks klyfta och låt det marineras i 1 dygn. Bryn karrén så den får fin färg och lägg över i en ungsform och häll på lite av fonden,portvinet och vattnet och låt steka på ca 150- grader i ca 1 1/2 timme och ös lite då och då, täck med aluminiumfolie sista timmen och tillsätt mer portvin och vatten samt fond så du har en bra grund till såsen. 3 dl portvin
7 Spara
Semifreddorecept

Semifreddorecept

Mousserande Jordgubbsvin Alkoholfri (1918), 29 kronor. Chokladsemifreddo med marshmallows, nötter och maränger 4-6 portioner, 6 timmar En riktig värstingdessert som innehåller allt av livets goda
13 Spara
Vinter Cakepops - Winter Cake Pops

Vinter Cakepops - Winter Cake Pops

Därför var det givietvis dags för juliga cakepops med lite vintertema. Cakepops är ju bara så roligt att göra, speciellt kring högtider eftersom jag då kan dekorera dem lite extra utifrån just den högtiden
26 Spara
Ugnsbakade vindruvor

Ugnsbakade vindruvor

Att ugnsbaka vindruvor är en hitt, det ger söta druvor med massa smak plus att de är väldigt vackra. 1 ask (500 g) kärnfria vindruvor (röda är snyggast). 1 ask (500 g) kärnfria vindruvor (röda är snyggast)
54 Spara
Svingott vildsvin

Svingott vildsvin

Idag dagens Metro tipsar vi om två bra rätter med Vildsvin och Lisa tipsar om god dryck. Har ni inte testat Vildsvin ännu så tycker jag ni skall göra det
5 Spara
Gryta vin chaud

Gryta vin chaud

Häll på vin, kalvfond och soja. 2 dl rödvin. Skär köttet i bitar. Bryn det i smör i en stekpanna och lägg över i en gryta
3 Spara
Vinn Risentas specialmjöler!

Vinn Risentas specialmjöler!

Det var ett tag sedan jag hade en utlottning och eftersom det är så kul att låta några av er få chansen att testa mina favoritprodukter så har jag knåpat ihop ett paket från Risenta (jag älskar verkligen deras produkter
1 Spara
Vin

Vin

Sen min tid i restaurangbranschen har min kunskap om vin ökat och även min smak för det. Jag älskar att ta ett glas gott, fint vin till en god middag
Sökförslag och sidor