Vin recept

4 Spara
Vinbakad klyftpotatis

Vinbakad klyftpotatis

Sätt ugnen på 200°C. Skär potatis i klyftor och lägg i en ugnssäker form. Vispa ihop vitt vin, dijonsenap, pressade vitlöksklyftor, torkade örter, olivolja och salt
2 Spara
Aromsmör Rödvin

Aromsmör Rödvin

Det kan vara svårt att få rödvinet att blanda sig med smöret så vispa kraftigt & länge. Fräs då först på löken i en kastrull med rödvinet och låt det fräsa ihop en stund tills löken dragit åt sig allt vin
2 Spara
Kiviks Sommarvin

Kiviks Sommarvin

Har provat en flaska av Kiviks Sommarvin. Har provat en flaska av Kiviks Sommarvin. Med sin smak av rabarber, krusbär, fläder och honung så tänker man onekligen på sommaren så namnet passar ju bra
0 Spara
Vinterviken

Vinterviken

Det va fina vägar längs vattnet att vandra på, massor av folk vi vintervikens cafe & det fanns även ett trädgårdscafe även där va det mycket folk, men solen va framme denna fina höstdag
0 Spara
Bloglovin`

Bloglovin`

Använder ni bloglovin. Använder ni bloglovin. Jag tycker det är jättesmidigt. Man lägger upp alla sina favoritbloggar sen behöver man bara gå in på ett ställe och se alla nya inlägg som publicerats
1 Spara
Fredagsgott med ekovin

Fredagsgott med ekovin

Champinjon- och halloumispettLättgjorda tilltugg som ska serveras absolut nylagade. 4-6 spett. 24 små champinjonerca 2 förpackningar halloumi à 200 g2 msk olivolja1-2 krm saltett varv på svartpepparkvarnenblandad salladev aioli
2 Spara
Senapspanerade biffar med vinaigrette

Senapspanerade biffar med vinaigrette

Vispa ihop ingredienserna till vinaigretten med gaffel och servera till biffarna och en grön sallad. Ingredienser till biffar3 rivna morötter1 riven zucchini4 dadlar1,5 dl solrosfrönFärsk persiljaSaltSvartpepparPersilladeIngredienser till panering1,5 dl paranötter3 msk malda senapsfrönEn skvätt olivoljaSaltVitlökspulverIngredienser till Vinaigrette1 dl olivolja2 msk senap2 msk äppelcidervinägerSå här gör duBlanda ingredienserna till biffarna
3 Spara
Portvins marinerad hel karré

Portvins marinerad hel karré

Lägg karrèn i en tät påse och häll över ca 1½ dl portvin och 1 msk svartpeppar samt 1 finhackad vitlöks klyfta och låt det marineras i 1 dygn. Bryn karrén så den får fin färg och lägg över i en ungsform och häll på lite av fonden,portvinet och vattnet och låt steka på ca 150- grader i ca 1 1/2 timme och ös lite då och då, täck med aluminiumfolie sista timmen och tillsätt mer portvin och vatten samt fond så du har en bra grund till såsen. 3 dl portvin
11 Spara
Och vinnaren är...

Och vinnaren är...

Tack så mycket för alla era fina bidrag i tävligen.  . På förstaplats i fototävlingen kommer MissBree med sina kanadensisk klassiker - Nanaimo bars
13 Spara
Vinter Cakepops - Winter Cake Pops

Vinter Cakepops - Winter Cake Pops

Därför var det givietvis dags för juliga cakepops med lite vintertema. Cakepops är ju bara så roligt att göra, speciellt kring högtider eftersom jag då kan dekorera dem lite extra utifrån just den högtiden
24 Spara
Ugnsbakade vindruvor

Ugnsbakade vindruvor

Att ugnsbaka vindruvor är en hitt, det ger söta druvor med massa smak plus att de är väldigt vackra. 1 ask (500 g) kärnfria vindruvor (röda är snyggast). 1 ask (500 g) kärnfria vindruvor (röda är snyggast)
53 Spara
Svingott vildsvin

Svingott vildsvin

Idag dagens Metro tipsar vi om två bra rätter med Vildsvin och Lisa tipsar om god dryck. Har ni inte testat Vildsvin ännu så tycker jag ni skall göra det
Sökförslag och sidor