Snart är påsken här och i och med det finns det mer och mer fräscha primörer i butikerna, sparris och salladslök för att nämna två, och igår passade jag därför på att göra en riktig fantastiskt grillmiddag med vad som är ett av de bästa rödvin jag smakat på ett bra tag
Späd sedan med vitvinet under omrörning, så blandningen blir slät och jämn. Fin vitvinssås med vitlöksgräs (8 portioner). 2 dl vitt vin. Fin vitvinssås med vitlöksgräs (8 portioner). 2 dl vitt vin
några salladslökar. Väldigt lik mina andra fisksoppor men den här gången hade jag mer vin än vad jag brukar ha, jag hade mycket fänkål, mycket purjolök och lite mindre av gul lök
Har du inget vitt vin hemma. då går det lika bra att ersätta vinet med citronsaft. Skär 250 g färsk sparris och 100 g salladslök i bitar. Koka upp 2 dl crème fraiche, 1 msk fiskfond, 1 dl vitt vin och. Ersätt mängden vin med 1/3 citronsaft och 2/3 vatten. 100 g salladslök
Skiva moroten väldigt tunt, hacka salladslök och kyckling och dela körsbärstomaterna i fyra delar. Vid vårat senaste besök åt jag en supergod pasta i tomatsås med vitt vin och citron som jag kände att jag var tvungen att försöka efterlikna hemma
Häll i vinet och koka i cirka 5 minuter, tillsätt grädden och koka ihop såsen till önskad konsistens, cirka 5 minuter. cirka 200 g salladslök (eller purjolök. 1 dl vitt vin
Reduktionerna finns i smakerna kantarell, whisky, peppar och rödvin/marsala. Gräddig kantarellsmak i kombination med färska champinjoner, krispig salladslök, litet sting av chili, och det som alltid lyfter en vanlig vardagslunch
2 st salladslök. fläskfärs 3 klyfta(or) vitlök 2 msk rapsolja 1 st rödlök (mellanstor) 2 msk fisksås 300 g Haricots verts 1 st röd chili 1 kruka(or) koriander 1 kruka(or) mynta 2 st lime 2 st salladslök 1 st romansallad alt
På med vatten, vin och buljjongtärning. I med timjan, chili, salladslök och grädde. 1 kg blåmusslor1 gul lök1 vitlöksklyfta0,5 röd chili2 msk smör1 tsk curryett knippe färsk timjan4 dl vatten3 dl torrt vitt vin1 fiskbuljongtärning1 dl grädde4 salladslökarsalt och peppar2 msk hackad dillev bröd till serveringHacka den gula löken och fräs den mjuk i smör tillsammans med vitlöken
Bryn salladslök, vitlök och schalottenlökar och lägg i grytan. Häll över vinet samt en nypa flingsalt, rosmarin, lagerblad och persiljestjälkar (stjälkarna till grytan och bladen till servering)