När det sedan kom till smaken så var min första tanke att vinet smakade som osötad saft, vilket av någon anledning fick mig att tänka på barndomens dagar när min mormor kokade egen saft
Det luktade gott och var milt och vänligt för magen, men det går inte att komma ifrån att rött vin utan alkohol egentligen bara är saft som jäst lite extra
Första gången jag bjöd min mamma på vin chaud så sa hon att det var den godaste glögg hon druckit. Det här receptet har varit med i Vin, mat & Alsace flera gånger tidigare
Blanda socker och saft. (Kanske ca 2 veckor senare) 1000 gram Saft eller juice of your choice. 1 tsk Jäst (Brödjäst från ica duger, för finsmakare finns billig sjysst vinjäst på nätet)
Pressa den andra apelsinen och blanda ner saften i vinet. Billigt vin, sockerlag med kryddor, skär upp lite frukt och kyl över natten – och det blir så fantastiskt gott
Vitlöksmajonnäs Blanda äggulor, senap, vinäger, citronsaft och den fint rivna vitlöken. Lyckas man dessutom para ihop maten med ett vin som gör allt för smakerna på tallriken är det bara att gratulera
Saften från ½ citron. Saften från ½ citron. 2 dl vitt vin. 2 dl vitt vin. Nu har midsommar kommit och passerat och jag har tillbringat helgen tillsammans med sambo och svärföräldrar uppe i min familjs sommarstuga i Fanthyttan 5 mil norr om Örebro
2 st limefrukter, skalet och saften. Ingredienser 3 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 2 st limefrukter, skalet och saften 5 dl kycklingbuljong 4 st kycklingfilé 2 msk olja till stekning 1 msk smör till stekning 1 tsk spiskummin 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 0,5 g saffran 1,5 tsk sambal oelek 1 msk maizenamjöl 2 msk vatten ev ytterligare salt och peppar Dekorering
Skön musik letas fram på Spotify och det vita vinet som inhandlats till middagen chockkyls i frysen. 1 tsk pressad saft av lime. 1 tsk pressad saft av lime