Ekologiska produkter känns alltid fräscht, men om du vill välja någon produkt som ska vara eko så skulle jag tipsa om att vara särskilt noga med att använda ekologiska russin, eftersom produkter från druvor (alltså vindruvor, russin, vin) ofta är hårt besprutade
Blanda med rivet citronskal, russin och färsk mynta. Blanda ner tomatpuré och vin. 15 dl vitt vin. 12 dl russin. 1Ingredienser 1,2 kg Blandat lammkött, gärna med ben men räkna då bort benens vikt 2 msk rapsolja 4 st vitlöksklyftor 2 st gul lök 2 msk tomatpuré 5 dl vitt vin 12 st torkade aprikoser 6 st kanelstänger 4 st stjärnanis 0,5 tsk chiliflakes 1 msk salt 2 msk koncentrerad köpt kalvfond eller dubbel mängd hemgjord 30 st cocktailtomater vatten Topping. 2 dl skalade pistagenötter 2 dl bananchips 2 dl russin 2 st rivet skal från citron 1 st kruka färsk mynta Tillbehör
I italien äts den som tilltugg till ett dessertvin, till exempel Vin santo. Den innehåller mycket ägg och en relativt stor mängd smör, blir hög som ett hus och smakar av citron, vanilj, russin och syltad frukt
Konsten är att lyckas plocka russinen ur kakan, och hitta de riktiga godbitarna. Häll det vita vinet över salsiccian, och låt koka ihop tills hälften av vinet återstår
När all saften har sugits upp lägger man i tomatpurén och låter den stekas med ett par minuter, späd med buljongen, lägg i rödvin, oliver, kapris, chipotle paste och russin
Tillsätt vin, vatten, koncentrerad fond och russin. Det kraftiga renköttet trivs bra med en sås kokad på amarone eller ripasso, viner gjorda på torkade druvor
I en autentisk picadillo har man vitt vin istället för vatten som jag har valt att ha i. Man kan variera sin köttfärsås och ha i allt från russin, ärtor till morötter och den är lika god att tillagas med vegofärs
Bryn en stund och häll i vinet, vattnet och tomaterna. ½ flaska rödvin. Marockansk köttgryta "tagine" med saffranscouscous (5 portioner)1 kg lammstek eller nötstek (jag använde "karjanlanpaisti" kött som är 50% nöt och 50% gris)(1 burk kikärter)1 burk hela tomater3 msk tomatpyré2 köttbuljongstärningar½ flaska rödvin½ l vatten2 lökar6 klyftor vitlöken rejäl bit riven ingefära3 morötter2 lagerblad150g kärnfria skurna dadlar(russin)korianderpistage eller pecannötterFör kryddblandingen. Efter 2 h så kan du lägga i resten av ingredienserna (saffran, skurna dadlarna och eventuellt kikärterna och russinen). 150g kärnfria skurna dadlar(russin)korianderpistage eller pecannötter