Jag gillar traditioner med tycker samtidigt att det är kul att bjuda på bekanta smaker i nya tappningar, som de här plommonen, inkokta i vin, råsocker, kanel och vanilj
Lägg sedan i den i grönsaksgrytan och slå över ordentligt med sött vin. När det bubblat undan, tillsätt kryddorna, plommonen och slå över vatten så att köttbiten nästan täcks
Ta upp plommonen ur vinet och placera dem med krysset uppåt i en form med bakplåtspapper i botten. Häll vinet i en kastrull och tillsätt socker, lägg i kryddorna och låt sjuda tills sockret smälter
Tänk om denna vänliga själ även kunde stoppa vindarna eller i varje fall lugna ner dom lite. Vi hade recept på en plommonsås som vi gjort tidigare som vi visste skulle passa bra till så den fick det bli, plus lite gratinerad potatismos, sen var vi i hamn
Nu får man, helt utan att få dåligt samvete, krypa in i stugan, upp i soffan, på med ullstrumporna, dricka kryddiga teer, mustigt vin och laga mat i gryta
Gjord på Tempranillo och med inslag av torkade körsbär, plommon, kakao, dill och tobak. Krämig burrata omgiven av ett hav med tomater i en marinad av olivolja och balsamvinäger
Ett gott vin från Rhone. Mosa ett eller två plommon per lår och fyll låret med moset. 12 plommon. 1 dl Vielle Prune, fransk plommonsprit. 2 dl rött vin från Rhone. Häll över vinet och låt koka i cirka 30 minuter. 12 plommon 8 skivor pancetta. 1 dl Vielle Prune, fransk plommonsprit. 2 dl rött vin från Rhone
Grenache druvan har ofta toner av plommon, björnbär, peppar, örtig och ibland syltig. För ett vitt vins alternativ från samma område så välj ett vin baserat på rousannedruvan
Ett kryddigt vin med fatkaraktär, inslag av kakao, plommon, kaffe, örter, nypon och valnötter. Väl värt det kan jag säga för vinet var fantastiskt gott och precis i vår smak