Tillsätt salamin och det vita vinet och låt allt fräsa ytterligare någon minut. I ett försök att efterlikna en pastarätt jag ätit på vapiano komponerade jag detta
Speciellt om pastan är super krämig och innehåller rött vin och ost. Tänk er tunt skivad lök som karamelliseras i flytande honung, sedan hälls rött vin på för att absorberas in i löken och ge fantastiskt god smak
Häll på vinet och låt koka in i grönsakerna. Lägg den avrunna pastan i såsen och vänd runt. 11 dl vitt vin. 1Några dillvippor eller fänkålsdillBörja med att sätta på rikligt med saltat vatten till pastan. Koka pastan 1-2 minuter mindre än anvisningstid för al dente
Slå på vin och låt alkoholen koka bort. Koka upp lättsaltat pastavatten under lock i en kastrull. Häll över den avrunna pastan i tomatsåsen när 1 minut av pastans koktid återstår. 2 dl vitt vin. 2 dl vitt vin 400 g spaghetti 300 g kungsräkor (MSC certifierad) 2 klyftor vitlök 2 små torkade chilifrukt (peperoncino) 4 msk olivolja 250 g körsbärstomater, delade 5 msk persilja, finhackad salt
Häll sedan över vinet innan det är helt genomstekt. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Sänk till medellåg värme och låt puttra tills det mesta av vinet har kokat bort