Gustav Trägårdh, den senaste i raden, har smaksatt sin crème fraiche med dill, vinäger och svartpeppar, och den använde jag i detta recept, en soppa, eller snarare en soppgryta med fisk och grönsaker
Till det drack vi vitt vin från Chile med druvan chardonnay som passade väldigt bra. Lax är väldigt gott och går att variera både i tillagning och med olika tillbehör
Lax och västerbottensost i fin kombo. 8 portioner 8 portionsbitar lax 200 gram riven västerbottenost 5 dl grädde 1 dl chilisås salt och peppar Lägg laxen i en form. 8 portionsbitar lax
Tillsätt whisky och vin och koka ner till hälften. Först tänkte jag laga en god köttbit men tänkte om när jag kom till affären där jag hittade fin lax, så det blev ett gammalt recept som jag inte lagat på länge
Lite vin- och chokladfrågor lades till och sedan var det dags för mat. Nu till dagens mat, som blev baconlindad lax med mozzarella och till det krämig potatisgratäng och sallad