Hos oss brukar större delen av försommaren, sommaren och sensommaren bestå av grillat. Snart är påsken här och i och med det finns det mer och mer fräscha primörer i butikerna, sparris och salladslök för att nämna två, och igår passade jag därför på att göra en riktig fantastiskt grillmiddag med vad som är ett av de bästa rödvin jag smakat på ett bra tag
t vin. Ingredients800 gr Laxfilé utan skin (Tärnade i cm stora tärningar)3 st Tomater (fintärnade)1 st Gul lök (hackad)2 st Vitlöks klyftor (hackad)1 cm Röd chili (hackad)2 tsk Muscavado socker3 dl Vitt vin1 dl Vatten3 st Oregano kvistar150 gr Grillad tomat (i bitar)1 tsk Maizena8 dl Vatten1 st Grönsaks buljongtärning 2 dl Långkorningt ris2 dl QuinoaSaltSvart pepparMethodStep 1Sätt på på vattnet med buljongtärningen, när det kokar upp lägg i ris och quinoa. Step 4Slå på vinet och vattnet låt det puttra i 5 minuter, red av med maizenan utrörd i lite vatten lite åtgången tills såsen fått rätt konsistens smaka av med salt och svart pepparStep 5Lägg i laxen och paprikan ovanpå såsen, lägg på ett lock och stäng av värmen låt det stå i några minuter tills laxen är klar
Ett kryddigt vin med fatkaraktär, inslag av kakao, plommon, kaffe, örter, nypon och valnötter. Väl värt det kan jag säga för vinet var fantastiskt gott och precis i vår smak
Ett glas rött vin och lyckan är gjord. Det här sättet att göra revbensspjäll har jag skrivit om tidigare men det blir så otroligt gott så jag måste tipsa om det igen