Vin grillat recept

Grillad kycklinglårfilé med marockanska smaker och två såser | Foodfolder - Vin, matglädje och inspiration!

Grillad kycklinglårfilé med marockanska smaker och två såser | Foodfolder - Vin, matglädje och inspiration!

1 tsk vitvinsvinäger. 2 dl rött vin. 1 st citron, skal och saft 2 st vitlöksklyftor, rivna 2 msk rapsolja 0,5 tsk spiskummin 1 msk japansk soja 1 tsk brun farin 1 tsk vitvinsvinäger 1 tsk salt Sås. 1 st gul lök 3 st vitlöksklyftor, pressade 1 msk rapsolja 0,5 tsk spiskummin 0,5 tsk rökt paprikapulver 0,5 tsk oregano 0,5 tsk salt 2 dl rött vin 400 g krossade tomater 2 msk färsk mynta, hackad 2 dl turkisk yoghurt 1 msk citronsaft 0,5 tsk salt 0,5 st pressad vitöksklyfta 1 tsk olivolja svartpeppar Tillbehör
Vin & tomatbräserad laxfilé med grillad paprika och quinoaris

Vin & tomatbräserad laxfilé med grillad paprika och quinoaris

t vin. Ingredients800 gr Laxfilé utan skin (Tärnade i cm stora tärningar)3 st Tomater (fintärnade)1 st Gul lök (hackad)2 st Vitlöks klyftor (hackad)1 cm Röd chili (hackad)2 tsk Muscavado socker3 dl Vitt vin1 dl Vatten3 st Oregano kvistar150 gr Grillad tomat (i bitar)1 tsk Maizena8 dl Vatten1 st Grönsaks buljongtärning 2 dl Långkorningt ris2 dl QuinoaSaltSvart pepparMethodStep 1Sätt på på vattnet med buljongtärningen, när det kokar upp lägg i ris och quinoa. Step 4Slå på vinet och vattnet låt det puttra i 5 minuter, red av med maizenan utrörd i lite vatten lite åtgången tills såsen fått rätt konsistens smaka av med salt och svart pepparStep 5Lägg i laxen och paprikan ovanpå såsen, lägg på ett lock och stäng av värmen låt det stå i några minuter tills laxen är klar
Grillade revbensspjäll med supergod glaze

Grillade revbensspjäll med supergod glaze

Ett glas rött vin och lyckan är gjord. Det här sättet att göra revbensspjäll har jag skrivit om tidigare men det blir så otroligt gott så jag måste tipsa om det igen