Viltwok recept

Viltwok med thailändska smaker

Viltwok med thailändska smaker

400 g hjortfransyska eller annat viltkött. 11 st chilifrukt röd. 13 st vitlök klyftor. 12 msk kinesisk soja
Älgwok med chililingon

Älgwok med chililingon

En gammal favorit som vi gjort många gånger tidigare är denna Älg- eller Viltwok. Om man har möjlighet att förbereda potatismoset hemma är denna rätt perfekt att tillaga utomhus på en muurikka en härlig vårvinterdag
Vild wok med lingonaioli och fjällpromenad

Vild wok med lingonaioli och fjällpromenad

Martina lagade viltwok på Muurika när jag var där och åt lunch i går, den var så god så jag köpte med en portion hem att ta med i mini-Wonderbag som jag hade som kylväska i ryggsäcken

Viltwok med mango chutney

Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen, häll av och skölj dem i kallt vatten. Skala och hacka vitlöken, fräs eller woka lök och wokgrönsaker i 1 msk rapsolja på hög värme

Viltwok med ris

Skölj kärna ur och skär paprikorna i bitar. Skala och skiva löken. Woka skavet otinat i oljan i en wok eller stek i en stekpanna

Viltwok med nudlar

Tina köttet om det är fruset. Skala, skölj och strimla morötter, palsternacka, kålrot och kålrabbi. Skölj och skär purjolöken på snedden i 1 cm stora bitar

Köttig viltwok

Hetta upp oljan i en wokpanna eller stekpanna. Lägg i brytbönorna och stek dem medan de hela tiden lyfts och vänds med två rörgafflar