Viltstek recept

Timjankryddad viltstek

Timjankryddad viltstek

Hacka timjanen grovt och fördela den i och runtom steken. Krydda ordentligt med salt och peppar, lägg i en ugnsform med bakplåtspapper och stek i ugnen i 185° i 50 minuter (59–62 graders innertemperatur)
Plommonspäckad viltstek

Plommonspäckad viltstek

Gör så här. Lägg plommon och örter i en skål, krydda med fond, salt och peppar. Skär ett litet hål i mitten på steken och tryck in de kryddade plommonen i steken
Plommonspäckad viltstek

Plommonspäckad viltstek

800 g viltstek. Skär ett litet hål i mitten på steken. Lägg plommonen och örterna i en bunke, krydda med fond, salt och peppar och tryck in dem i steken
Viltstek med portvinssås

Viltstek med portvinssås

1. Sätt ugnen på 80 grader. Bind upp steken om den inte är nätad. 2. Koka upp vin, portvin, soja, vatten, stjärnanis, pepparkorn, vitlök, lök och timjan i en ugnssäker gryta
Viltstek med granatäpple

Viltstek med granatäpple

Sätt ugnen på 125°. Krydda köttet och bryn det i smör-&rapsolja i en stor stekpanna. Lägg köttet i en ugnssäker form
Saltbakad viltstek

Saltbakad viltstek

Viltstek1 kg stek av älg (eller rådjur) 1-1,5 kg grovt salt 6 klyftor vitlök, stora 10 enbär 4 kvistar rosmarin 0,5 dl färsk timjan
Saltbakad viltstek

Saltbakad viltstek

Viltstek1 kg stek av älg (eller rådjur) 1-1,5 kg grovt salt 6 klyftor vitlök, stora 10 enbär 4 kvistar rosmarin 0,5 dl färsk timjan
Tjälknöl med rotfruktsgratäng

Tjälknöl med rotfruktsgratäng

Fryst nöt- eller viltstek (ca 1 kg). Fryst nöt- eller viltstek (ca 1 kg). Det här är definitivt något av det godaste jag har ätit på länge
Pialottas vildsvinsstek *

Pialottas vildsvinsstek *

Gnid in viltsteken med salt,peppar och timjan. Har du testat vildsvinsstek. Inte gör det. hur gott och mört som helst
Viltpytt med kantareller

Viltpytt med kantareller

Skär renskaven i bitar. Rensa färska kantareller eller häll av spadet på kantareller på burk och skär i bitar
Svampstuvning

Svampstuvning

Lägg upp skivad viltstek med svampstuvning och potatissufflé på 4 tallrikar. Skär svampen i mindre bitar och stek hastigt i olivolja
Viltstek med granatäpple

Viltstek med granatäpple

Sätt ugnen på 125°. Krydda köttet och bryn det i smör-&rapsolja i en stor stekpanna. Lägg köttet i en ugnssäker form
Viltstek med rosmarinsås

Viltstek med rosmarinsås

Börja med att bereda såsen. Smält margarin och vispa sedan ner smöret för att undvika klumpar. Häll ner samtliga ingredienser och låt koka upp tills den är lagom tjock