Viltskav recept

Viltskav på Muurikka

Viltskav på Muurikka

Skulle varit ute i skogen med goda vänner i helgen, men på grund av tid och väder bestämde vi oss att stanna hemma istället
Viltskav gryta med rotfrukter och svamp

Viltskav gryta med rotfrukter och svamp

Värm en gryta med milda, häll i viltskaven, fräs till fin gyllenbryn färg. 400 g viltskav (fryst). Skala morot, palsternacka, lök och vitlök
Asiatiskt viltskav

Asiatiskt viltskav

Asiatisk viltskav. fryst älg- eller viltskav (á 240 g). Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Ansa och skär purjolök i 10 cm långa bitar
Viltskav med bacon och mandelpotatispuré

Viltskav med bacon och mandelpotatispuré

viltskav. Mandelpotatispuré. Skala potatisen. Koka den mjuk och häll därefter genast av vattnet. Koka under tiden upp smör och mjölk i en kastrull
Viltskav med kantareller

Viltskav med kantareller

Vi inledde vår matkassevecka med att göra viltskav med kantareller. En helt ok rätt som jag kan tänka mig att göra igen
VILTSKAV

VILTSKAV

Viltskav har blivit en av våra vardagsfavoriter. Viltskaven skall brynas fryst och man skalar av lager efter lager medan man steker
Viltskav med kantareller och pappardelle

Viltskav med kantareller och pappardelle

Låt viltskaven tina lite och skär den i breda strimlor. Fördela pastan i botten på djupa tallrikar, lägg över svamp- och viltskavsblandningen
Bipimbap på viltskav

Bipimbap på viltskav

500g renskav, annat viltskav eller t. 500g renskav, annat viltskav eller t. Gudars vilket fullt ös det är i livet just nu
Wok på viltskav

Wok på viltskav

En wok med mer betoning på "vilt" än på "asien". Fungerar med alla typer av skav. 1. Finhacka vitlöken och blanda ingredienserna till marinaden
Ugnspotatismos med viltskav

Ugnspotatismos med viltskav

500 g viltskav. Fixa till en vanlig, okryddad potatismos för passligt antal personer. Under tiden som potatisen kokar
Pytt med viltskav

Pytt med viltskav

Stek viltskavet i lite matfett enligt förpackningens anvisningar. 1 pkt viltskav. Skala potatis och lök. Tärna dem ganska fint
Älggryta med kantareller

Älggryta med kantareller

Har du inte tillgång till det fungerar det lika bra med viltskav du hittar i frysdisken. ca 500 gram älgkött, grytbitar eller viltskav
Älgskavsgryta!

Älgskavsgryta!

Recept400 gram viltskav eller annat nötkött(om det är helt kött så låt det var fryst)200 gram trattkantareller1/2 purjolök1 vitlöksklyfta1 1/2 msk vetemjöl2 dl vatten1 1/2 dl grädde1 dl mjölk1-2 msk kalvfond2 msk vinbärsgeléSalt och pepparHacka purjolöken och vitlöken. 400 gram viltskav
Renskav med pressad potatis

Renskav med pressad potatis

500 g renskav eller viltskav. Skölj och skiva purjolöken. Bryn renskav i smör 2-3 min och blanda ner purjolök mot slutet