Viltlax recept

Viltlax

Viltlax

Här kommer ett recept som är jättesmidigt att göra och dessutom supergott. Har bjudit på det många gånger i sommar när man fått gäster, och alla har tyckt om det
Viltlax

Viltlax

Ingredienser Portioner. 4 600 g laxfilé (hel eller portionsbitar) 1 tsk salt 2 1/2 dl matlagningsgrädde 2 msk konc vilt- och kantarellfond 2 msk lingonsylt 1 krm svartpeppar 1 tsk timjan Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Viltlax

Viltlax

Dela laxbiten i 4 delar. Förgrädda laxen tills den nästan blir klar (ca 10 min). Blanda alla övriga ingredienser i en bunke
Viltlax

Viltlax

Så här gör du Close Bra att veta när du ändrar antalet portioner Detta recept är gjort för 4 portioner
Viltlax

Viltlax

Jag slog till redan idag och lagade denna Viltlax eftersom jag hade alla ingredienser hemma. För snart två veckor sedan var jag in på Kardemumma Gumman´s blogg och såg detta inlägg Skicka vidare
Gräddig viltlax med lingon

Gräddig viltlax med lingon

4 laxfiléer [eller 600 g hel bit] 1 tsk salt 2,5 dl matlagningsgrädde 2 msk viltfond (eller kantarellfond, kalvfond) 2 msk lingonsylt 1 tsk torkad timjan 1 krm svartpeppar
Viltlax

Viltlax

Hej hopp. Hoppas att du har en skön lördag. Här har vi nyss ätit en god laxlunch och jag tänkte passa på att dela med mig av receptet
Viltlax toppad med smörstekta kantareller

Viltlax toppad med smörstekta kantareller

Jag hade ingen aning om vad jag skulle bjuda på förrän jag tittade i kyl och frys igår kväll, men valet föll som sagt på den här viltlaxen, som jag inte har lagat på flera år
Viltlax

Viltlax

Ca 500 g laxfile (hel eller i portionsbitar). Salt. Sås. 2,5 dl grädde. 2 msk viltfond med kantarellsmak. 2 msk lingonsylt
Viltlax

Viltlax

ca 600 g laxfilé1 tsk salt2,5 dl matgrädde2 msk koncentrerad vilt- och kantarellfond3 msk lingonsylt1 krm svartpeppar1 tsk timjanSätt ugnen på 225C
Viltlax

Viltlax

Sätt ugnen på 225°. Skär laxen och purjolöken i stora bitar. Lägg purjolöken i botten på en ugnssäker form och fördela laxen ovanpå
Viltlax

Viltlax

800 gram lax. 2 dl creme fraiche. 3 dl grädde. 4 msk lingonsylt. 4 msk kantarell- och viltfond. 2 tsk timjan. 2 krm peppar
Viltlax med potatis

Viltlax med potatis

Har ju lovat mig själv att äta mer fisk och än så länge så tycker jag det funkar jättebra. Igår åt vi lax (vilket är min favoritfisk)
Viltlax

Viltlax

I fredags gjorde jag en väldigt god rätt som alla i familjen gillade. Det blir mycket sås vilket vi gillar
Kyckling Alfredo

Kyckling Alfredo

tror det blir Viltlaxen, så himla god. Hej. Swisch så var helgen förbi och en ny vecka väntar. Kallt och krispigt idag