Här är ett mycket bra recept på viltkebab med hemmagjord kebabsås. Jag tycker det blir godast om man använder hälften älgskav och hälften hjortskav och såsen får gärna vara ganska stark
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 13 port 14 port 15 port 16 port 17 port 18 port Tunnbröd 5 dl mjölk (3 %) 50 g smör 25 g Jäst (1/2 pkt) 1/2 tsk salt 1 msk Strösocker 2 1/2 dl Grahamsmjöl 7 dl Vetemjöl mjöl till utbakning Viltkebab 750 g Renskav salt och peppar kebabkrydda smör och olivolja Kebabsås 4 1/2 dl Gräddfil 3 msk Majonnäs 1 1/2 tsk Sambal oelek 4 1/2 msk Chilisås 3/4 tsk kebabkrydda 1/2 st Vitlöksklyfta (riven) Till servering Isbergsallad
Vit KebabsåsGod Kycklingsallad Med JordnötterKycklingwokKycklingfilé Med Broccoli Och PurjolökStekt Lax, Ugnsrostad Blomkål & VitvinssåsWrap Med Viltkebab 2 dl äkta majonnäs (gärna Hellmanns)
De ville hitta ett sätt att hjälpa sina matåterförsäljare att bli bättre på att erbjuda goda veganska alternativ till viltkebaben och högrevsburgarna och de bad mig om hjälp
Blanda alla ingredienser med färsen och tillsätt ägget sist. Forma den till en rulle utan håligheter och slå in den i två lager alu-folie med öppna ändar så att saften kan rinna ut