(Massor med annat också så klart men det är här mina godaste matminnen är. Älgjakten är i full gång, våra matbutiker har börjat sälja färskt viltkött och om man inte har en pappa som ränner i skog och mark så kan man köpa både gula kantareller och trattkantareller, i alla fall i Stockholmstrakten
Bryn smöret och stek köttet gyllenbrunt, krydda lätt med salt och peppar. Skär under tiden morot, vitlök och paprika i små tärningar och låt dem fräsa med en stund
Minska till medelhög värme, hacka och tillsätt löken, fräs tills den blir mjuk. Häll till sist i crème fraiche och låt koka upp igen, red med maizena redningen till önskad konsistens
Snabblagad viltgrytamed kantareller. Låt puttra samman på låg värme, späd vid behov med mer vatten. 1 näve torkade trattkantareller eller trumpetsvamp. 1 näve torkade trattkantareller eller trumpetsvamp
Idag bjuder köket på en mustig viltgrytamed en massa godsaker i. Pudra köttet med lite mjöl och rör om så att mjölet fördelar sig jämnt över köttbitarna
Höst är lika med svamp är lika med potatis är lika med äpplen är lika medviltgryta. Klara är de när de fått lite stekyta och blivit av med den slibbiga konsistensen
Skölj igenom fjälstret med vatten några gånger. Avsluta med en knut i andra änden också. Mungbönssallad, smörstekta kantareller eller linsgryta med rotfrukter
Ev koka köttet en stund först med fond, beroende på typ av kött. Slå på grädden,korven oliverna,trattkantarellerna,vitlöken, salt och peppar samt syltlöken
Smaka av med ev. Servera med en sallad med ingredienser efter vilken tid på året du serverar grytan. 125 g trattkantareller( kantareller eller blandsvamp )
Därefter lägger man i svampen och vitlöken, kan behövas att spädas med lite mjölk. Servera med ris och sallad 1 kg grytbitar av älg eller rådjur. 2 nävar Gula kantareller eller trattkantareller