Viltfilé recept

Viltfilé med kantarellsås

Viltfilé med kantarellsås

600-800 g ox- eller viltfilé. Grovhacka kantarellerna och fräs dem i smör och låt vätskan koka in. Tillsätt löken som också hackats, låt den fräsa med lite
Grönkål i potatis

Grönkål i potatis

600 g hel oxfilé eller kalvfilé (kan bytas mot viltfilé). 600 g hel oxfilé eller kalvfilé (kan bytas mot viltfilé)
En nyårsmiddag (i september)

En nyårsmiddag (i september)

Eftersom viltfilé är svindyrt i butiken rekommenderar jag starkt att lära känna en generös Norrlänning som gärna vill bjudå på en bit så slipper man betala för kalaset

Våra bästa recept med enbär

En klick enbärssmör på nystekt viltfilé är sagolikt gott. Dela denna artikel. Facebook. Twitter. Google Plus

Enbärssmör

Låt en klick enbärssmör smälta på nystekt viltfilé och bli smått salig. 8 portioner, 10 minuter Kalasgott tillbehör
Helstekt viltfilé med mustig sås

Helstekt viltfilé med mustig sås

Gnid in filéerna med en blandning av krossade enbär, timjan och salt. Lägg i en plastpåse, knyt till och lägg påsen i kylskåpet övernatten

Viltfilé med rönnbärssås

Lägg filéerna i en trång form med lök och enbär, häll på vinet. Täck över och ställ kallt, minst ett par timmar, gärna längre

Filégryta med svamp och lök

800 g oxfilé eller viltfilé. Skär köttet i cm-tjocka skivor och dela dem eventuellt. Skär skinkan i små fina tärningar

Hälsingegryta

Strimla och bryn filén. Lägg i vitlöken och kantareller och låt bryna med. Salta och peppra. Tillsätt créme fraiche och matlagningsgrädden