Viltbiffar recept

Viltbiffar

Viltbiffar

Viltbiffar måste vara genomstekta. Viltbiffarna är klara att servera med önskade tillbehör. Kolla så att viltbiffarna är genomstekta innan serveringen genom att skära lite i en av biffarna eller använd en termometer - de ska vara upp mot 70 grader i mitten
Viltbiff med senapsdressing

Viltbiff med senapsdressing

Sätt ugnen på 150°. Krydda köttet med salt och peppar. Bryn det runt om i 1 msk smör-&rapsolja i en stor stekpanna
Viltbiffar med libanesisk vildgurka

Viltbiffar med libanesisk vildgurka

Jag gjorde hjortfärsbiffar för första gången idag. Inga konstigheter. Jag blandade 500 g färs, 1 finhackad stekt gul lök, ett ägg, salt, senap och peppar

Viltbiffar med lingonsås

Blanda färsen med ägg, salt, peppar, enbär, timjan, gräddfil och lök. Forma till 8 små biffar. Stek dem i smör i en stor stekpanna 4-5 min på varje sida
Grillade viltburgare med västerbottenost och timjan

Grillade viltburgare med västerbottenost och timjan

Grillade viltbiffar med västerbottenost och timjan. Nu är det viltsäsong och vad passar väl bättre att inleda jaktsäsongen med grillade viltburgare smaksatta med västerbottenost och timjan
Viltbiffar med lingonsås

Viltbiffar med lingonsås

4 port. 500 g viltfärs (tex hjort, vildsvin eller älg). 1 ägg. 1 tsk salt. 1/2 tsk peppar. 5 malda enbär. 1 tsk timjan
Viltbiffar med rostad potatis

Viltbiffar med rostad potatis

Sätt ugnen på 200°. Dela potatisen och lägg den i en ugnssäker form. Pensla potatisen med smält smör, salta och peppra
Klyftpotatis med viltbiffar

Klyftpotatis med viltbiffar

Dom här viltbiffarna är gjorda på älgfärs. Super gott var det, men tyvärr har jag glömt bort hur jag gjorde såsen
Klyftpotatis med viltbiffar

Klyftpotatis med viltbiffar

 Dom här viltbiffarna är gjorda på älgfärs. Super gott var det, men tyvärr har jag glömt bort hur jag gjorde såsen
Kåldolmar som blev en kålpudding

Kåldolmar som blev en kålpudding

Jag kunde helt enkelt inte bestämma mig om jag skulle göra viltbiffar eller o jag skulle göra kåldolmar så jag började på båda rätterna

Rabarbersorbet

Som tur är så passar verkligen dagens middag in till detta höstväder, det känns verkligen helt rätt att njuta av viltbiffar med en massa goda tillbehör

Kotletter med het gräddsås

Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Blanda sedan ihop alla ingredienser till såsen och vispa för hand tills creme fraichen löst sig klimpfri