Vildsvinsytterfile recept

Helgrillad vildsvinsytterfilé

Helgrillad vildsvinsytterfilé

600 gram vildsvinsytterfilé. 1/2 dl rapsolja. 2 msk ketjap manis indonesisk soja. 2 tsk rödvinsvinäger, äppelcidervinäger eller vitvinsvinäger
Blåbär och vildsvin

Blåbär och vildsvin

Så ja, då känner vi igen det skånska höstvädret igen, himlen är mulen och det blåser, en perfekt dag för att packa undan alla sommarkläder och plocka fram höstens garderob
Vild biff Rydberg

Vild biff Rydberg

Hejsan på dejsan oktober, fredag och kära läsare. Här är det full fart i det Mårtenssonska hemmet, dammsugaren har rastats, frukostbullarna har bakats och kafferosteriet har redan varit i gång
Filé med salami och svartvinbär i vår nya stekpanna.

Filé med salami och svartvinbär i vår nya stekpanna.

Vilt blir det här i det Mårtenssonska köket idag när vi bjuder er på en vildsvinsytterfilé täckt med salami och svartvinbärsgelé, serverad med en smarrig bärig sås och ett spännande tilltugg som knastrar lite extra när man tuggar på det
Lågtempererad vildsvinsytterfilé

Lågtempererad vildsvinsytterfilé

Sätt ugnen på 60 grader. Gnid in köttet i olja och kryddor. Stek på hög värme i tills den får en fin färg runt om
We're having... vildsvin... tonight!

We're having... vildsvin... tonight!

Lite artistisk frihet i rubriken för den här vildsvinsrätten bjöd mamma på när vi var på väg hem från Indien via Stockholm

Rimmad ytterfilé av vildsvin

Kött av vildsvin blir lätt torrt vid tillagning. För att undvika det har vi här rimmat köttet, vilket också ger god smak, som vi sedan steker försiktigt till en kärntemperatur av 60°C

Ännu en bokklubbsmiddag

Vårt kök börjar likna en litterär salong. Igår var det dags för tjejbokcirkeln att träffas. Vi hade läst "Det som inte dödar oss", David Lagerkranz smått skandalomsusade fortsättning på Stieg Larssons Millenietriologi