Vildsvinsytterfilé med bönwok och mos på ugnsrostad potatis 1. Sätt ugnen på 200°. Stick hål i skalet på potatisarna, lägg potatisarna på en plåt och baka dem mitt i ugnen ca 1 timme
Hemköp i Gustavsbergs hamn är bra på så himla mycket, de har ett bra ekologiskt sortiment och de har verkligen förstått hur viktigt det är med närproducerat och säsongsanpassat
Så ja, då känner vi igen det skånska höstvädret igen, himlen är mulen och det blåser, en perfekt dag för att packa undan alla sommarkläder och plocka fram höstens garderob
Hejsan på dejsan oktober, fredag och kära läsare. Här är det full fart i det Mårtenssonska hemmet, dammsugaren har rastats, frukostbullarna har bakats och kafferosteriet har redan varit i gång
Vilt blir det här i det Mårtenssonska köket idag när vi bjuder er på en vildsvinsytterfilé täckt med salami och svartvinbärsgelé, serverad med en smarrig bärig sås och ett spännande tilltugg som knastrar lite extra när man tuggar på det
Tisdag 6 januari 2015. Vi fortsätter beta av vår nyårsmeny som utlovat och nu är vi framme vid självaste huvudrätten som var lite av det vildare slaget
I helgen hade vi besök av lite släkt/vänner från andra sidan åsen. Då de gillar och är både intresserade och nyfikna på mat så är det ju lite kul att testa något nytt
Kött av vildsvin blir lätt torrt vid tillagning. För att undvika det har vi här rimmat köttet, vilket också ger god smak, som vi sedan steker försiktigt till en kärntemperatur av 60°C
Vårt kök börjar likna en litterär salong. Igår var det dags för tjejbokcirkeln att träffas. Vi hade läst "Det som inte dödar oss", David Lagerkranz smått skandalomsusade fortsättning på Stieg Larssons Millenietriologi