Vildsvinsstek recept

21 Spara
Pialottas vildsvinsstek *

Pialottas vildsvinsstek *

Har du testat vildsvinsstek. -) Vildsvinsstek på mitt vis* 4 pers. 800 g benfri vildsvinsstek Salt och nymalen vitpeppar 2 msk timjan 4 vitlöksklyftor Smör 2 dl dl rödvin 3 dl vatten 1 oxbuljongtärning 3 små lökar, t. Läs även andra bloggares åsikter om Vildsvinsstek , Vilt , Rödvinssås 800 g
14 Spara
Baconlindad vildsvinsstek med hasselbackspotatis och skogssvampsås

Baconlindad vildsvinsstek med hasselbackspotatis och skogssvampsås

Baconlindad vildsvinsstek. Klicka för att maila detta till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för utskrift (Öppnas i ett nytt fönster)Dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela via LinkedIn (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Tumblr (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Google+ (Öppnas i ett nytt fönster) Baconlindad vildsvinsstek
3 Spara
Vildsvinsstek

Vildsvinsstek

Sätt ugnen på 170°C. Klappa in kryddorna i köttet och lägg det i en ugnsfast form. Låt stå till 68°C (eller 75°C se not) innertemperatur, cirka 1 tim/kg
0 Spara
Att vara vuxen. Eller inte...

Att vara vuxen. Eller inte...

Denna gång var min stek extra fin, då jag hade fått en vildsvinsstek av en vän. Vildsvinsstek med honung och citron, 6 pers. 1 ½ kg vildsvinsstek eller stek från gris (min var lång-smal så jag band upp köttet lite). Vildsvinsstek med honung och citron, 6 pers. 1 ½ kg vildsvinsstek eller stek från gris (min var lång-smal så jag band upp köttet lite)
2 Spara

Vildsvinsstek

Gör så här. Bind upp steken med hushållssnöre om den inte redan är nätad. Krydda köttet väl runtom med salt, peppar, paprikapulver och koriander
0 Spara

Vildsvinsstek på Pisas vis

1 kg vildsvinsstek. sätt ugnen på 175 grader, ta en ungsfast form, lägg i smörklickarna, lägg i steken, krydda steken på båda sidorna, lägg i lök, morötter och svamp , sätt in i ugnen på 175 grader, efter ca 30 minuter lägg i buljongtärningen i formen samt lite vatten vid behov, vänd steken samtidigt, efter ytterligare ca 30 min gör ett snitt och kolla hur färdig steken är , Häll skyn från formen i en gryta, gör en redning och rör i, ta gärna lite grädde eller mjölk i såsen om du vill, som ytterligare smaksättare brukar jag ta en liten sked med strösocker
1 Spara

Vildsvinsroulader

12 tunna skivor av vildsvinsstek. 1. Sätt ugnen på 175 grader. Skala och skiva löken och moroten grovt. Tärna sellerin grovt
Sökförslag och sidor