Vildsvinsstek rosmarin recept

Vildsvinsstek

Vildsvinsstek

Steken geggades in i en blandning av vitlök, rosmarin, salt, peppar och olivolja och så blev den insvept i ett lager bacon
Långtidsbakad vildsvinsstek

Långtidsbakad vildsvinsstek

Tillsätt fänkål, rosmarin, lagerblad, tomatpuré, vin och fond. 4 st kvistar rosmarin. Bryn köttbiten runtom i smör
Ingefärsdoftande vildsvinsstek

Ingefärsdoftande vildsvinsstek

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 st vildsvinsskinka , färsk, ca 2 kg 1 odefinierad rosmarin 1 odefinierad timjan 1 odefinierad vitpeppar , krossad hel 1 odefinierad enbär 1 odefinierad smör , och olja till stekning 1 odefinierad salt Rödvinssås 5 dl kalvbuljong , eller viltbuljong 3 dl rött vin 2 msk vetemjöl 1 msk farinsocker 1 st röd lök(ar) , finhackad 1 st morot , fint tärnad 1 msk ingefära , -2 msk färsk riven 1 st gul lök(ar) , finhackad 1 odefinierad smör , och olja till stekning 1 st salt 1 st peppar Köp receptet
Långtidsbakad vildsvinsstek

Långtidsbakad vildsvinsstek

4 st kvistar rosmarin. 1 kg vildsvinskött benfritt kött, t ex bog smör salt nymald peppar 3 st schalottenlökar 3 st vitlöksklyftor 1 st morot 1 st selleristjälk 1 tsk fänkålsfrön stötta 4 st kvistar rosmarin 2 st lagerblad 2 msk tomatpuré 5 dl rödvin 1 msk viltfond 3 tsk flytande honung 2 msk smör Servera med
Vildsvin med rotfrukter och sås

Vildsvin med rotfrukter och sås

Utsökt recept på smakrik och mör vildsvinsstek med smak av timjan, rosmarin och vitlök. Smörj in hela vildsvinssteken med marinaden

Långfredagsvildsvinsstek

Långfredagsvildsvinsstek hade varit ett legendariskt ord på wordfeud men här är det vad som ska ätas idag på Långfredagen
Salt stek

Salt stek

Här är det en vildsvinsstek, men det går helt klart att använda annat kött också - ta vad du har på lager
Att vara vuxen. Eller inte...

Att vara vuxen. Eller inte...

Denna gång var min stek extra fin, då jag hade fått en vildsvinsstek av en vän. Lägg i ett par kvistar rosmarin

Honungsglaserad vildsvinsstek

Lyft upp rosmarinkvistarna och kasta dem. Tillsätt vin, 1 dl av lingonen och rosmarin. Ur boken Sveriges nya Landskapsrätter (ICA) 3 kvist(ar) rosmarin
Vildsvinsstek med rotfruktspuré

Vildsvinsstek med rotfruktspuré

Bind ihop örtkryddorna (timjan, rosmarin och lagerblad) till en bukett och lägg dem också i grytan. Vildsvinsstek kan vara väldigt ojämn i hårdheten, därför är det svårt att bestämma exakt hur länge steken ska brässeras

Ingefärsdoftande vildsvinsstek

1 rosmarin. 1. Bind upp köttet till en fin form med hjälp av bomullsgarn. Krydda rikligt med de färska örterna, peppar och enbär

Honungsglaserad vildsvinsstek

Lyft upp rosmarinkvistarna och kasta dem. Tillsätt vin, 1 dl lingon och rosmarin. 3 kvistar rosmarin. 1. Låt lergrytan ligga i blöt minst 15 minuter

Vildsvinsstek med potatis

Litet färsk rosmarin. Rosmarin. 1 vildsvinsstek med ben. Bryn steken i olja och salta och peppra runt om. Tillsätt resten av ingredienserna och låt koka upp

Rödvinssås med tranbär

3 kvistar färsk eller 2 tsk torkad rosmarin. Hacka lök och morot. Fräs dem i smöret på medelvärme tills de fått lite färg