Idag dagens Metro tipsar vi om två bra rätter med Vildsvin och Lisa tipsar om god dryck. Har ni inte testat Vildsvin ännu så tycker jag ni skall göra det
Den gamla klassikern som fått ny kostym är nämligen Biff Rydberg som ju vanligtvis brukar kockas till på oxfilé (här hittar ni ett recept på det), men som vi fick för oss att göra på filé av vildsvinskött
Vildsvinssalsiccian har en mer komplex kryddning med bland annat enbär, rosmarin och fänkålsfrön. Â Om man vill ta bort möglet kan man tvätta av det med lite vinäger
Toppa med olivolja och vinäger, salt och peppar #version#. Nu finns det tex kantareller, trattisar, och lingon, och som en extra skjuts med inspiration på vägen ligger det tillsammans med vildsvinskött och lamm och annat gott som passar bra till
Blanda en marinad av kryddbukett (blandade färska örtkryddor), enbär, vinäger, olja och vin. 4 skivor lägg av ungvildsvin à 250 g. 3 msk rödvinsvinäger
Syrligt med lite citron, vinäger och salt. Revebensspjäll från vildsvin kan naturligtvis tillagas på många sätt och med olika sorters kryddor, med att koka det först är ett säkert sätt att få det så mört som du vill ha det och du kan dessutom förebreda det långt innan ni skall äta, om du vill
· Sörmländsk vildsvinskorv med dijonsenap· Buschetta på surdegsbröd· Tärnad färskpotatis och rosmarin i knyte · Gyllengula kantareller med havssalt, smör och rosmarin i knyte· Grön sallad på grillad sparris och parmesan· Pilgrimsmussla med avokadocrème och grillat surdegsbrödVildsvinskorvFantastiskt att vi fortfarande har vilda grisar i våra svenska skogar
Även picklad gurka och rödlök kan du hitta på andra ställen, men testa gärna vinäger istället för ättika och dra då gärna upp på fördelningen syra lite jämfört med ättika