Idag dagens Metro tipsar vi om två bra rätter med Vildsvin och Lisa tipsar om god dryck. Har ni inte testat Vildsvin ännu så tycker jag ni skall göra det
Till detta gjorde vi en god sås med torkade trattkantareller samt kokade hericoverts och blomkål. Jag hade en fin vildsvinsstek i frysen som jag tinade sakta i kylskåpet
Om du har tillgång till vildsvinsrevben, tveka inte att laga dem till jul. Men om du får vildsvinskött från en jägare, kolla så det är veterinärbesiktat innan du går loss i köket
½ dl torkade blåbär. Från vårt kök får ni idag ett förslag på hur ni kan laga till en god middag med vildsvinskött, receptet är hämtat ur herr Mårtenssons favoritkokbok, "Det glömda köket" av Jens Linder
4 700 g grytbitar av vilt (vildsvin, älg, hjort eller rådjur) 1/2 dl konc viltfond olja salt och peppar Marinad 1 gul lök 2 palsternackor 2 morötter 2 vitlöksklyftor 3 dl rödvin 1/2 dl rödvinsvinäger 2 msk krossade enbär 1 tsk torkad timjan Sås 300 g skogssvamp 50 g ädelost 3 dl vispgrädde 1 msk soja 1 msk svartvinbärsgelé majsstärkelse (Maizena) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Om du har tillgång till vildsvin som det för övrigt verkar finnas riktigt gott om nu för tiden så kanske en stek på detta skulle kunna förgylla ditt nyår
Måhända vi slår er med förvåning, men när det kommer till valet av kött som gick ner i köttkvarnen så är det helt säkert inte lika chockerande, vildsvin