Bryn steken runt om i en stekgryta, när det klart är det dags att ta i lök, morot och all vätska. Nej vad säger ni om lite mat på vädergnället, en värmande porterstek på vildsvinskött kan väl sitta bra som plåster på såren
Vildsvinsribs, älgribs, rådjursribs och lammribs stod på bordet och gästerna var allt från oskulder som åt ribs för första gången till vana köttälskare
Lägg, ca 5 cm från kanten närmast dig, ett salladsblad och sedan vildsvinsstrimlorna och alla övriga ingredienser. 4 port- 300 g färdigstekt vildsvinskött i strimlor- 4 ark rispapper- 1 morot i tunna, tunna strimlor- 4 blad isbergssallad- 1 mango i tunna strimlor- 0,5 gurka i tunna strimlor- färsk mynta- färsk koriander- 0,5 röd chili- böngroddar- 1 dl jordnötter hackade
Skala och skär potatisen och moroten i små tärningar. 300 g vildsvinsstek eller -karré (alt märgpipa eller högrev av nötkött. 1 morot. 300 g vildsvinsstek eller -karré (alt märgpipa eller högrev av nötkött 2 gula lökar 4 klyftor vitlök 4 potatisar fasta (400 g) 1 morot 3 msk smör (eller rapsolja) 2 tsk kummin, malen 1 tsk mejram, malen 3 msk paprikapulver 3 msk tomatpuré 0,5 citron, tvättad, rivet skal och saft 1,5 l oxbuljong salt, efter smak peppar (efter smak)
2 kg vildsvinskött4 st gul lök skalad, klyftad8 st vitlök i klyftor. 5 dl vitkål fint strimlad1 liten morot fint riven1 liten rödlök finhackad½ dl gräddfil eller creme fraiche½ dl majonnäs1 tsk dijonsenap1 tsk socker½ tsk saltpeppar
600 g vildsvinsgrytbitar. Se till att grytbitarna är väl putsade, inga hinnor och senor kvar. Bryn dem ihop med hackad vitlök och schalottenlök, tillsätt peppar och bryn tills det fått fin färg
Använd dig av grytbitar av till exempel älg, hjort, ren, vildsvin eller rådjur. Nu kommer ett hejdundrande gott recept ni verkligen ska lägga på minnet
Grovt slantad morot. Jag var sugen på att prova vildsvinsskinka i år istället för vanlig julskinka. 1 vildsvinsskinka putsad och bunden. julmat, svensk husmanskost, vildsvin 1 vildsvinsskinka putsad och bunden