Vildsvin mjölk recept

Vildsvin med rotfrukter och sås

Vildsvin med rotfrukter och sås

Häll över skyn från köttet i en kastrull, tillsätt vispgrädde och mjölk. Utsökt recept på smakrik och mör vildsvinsstek med smak av timjan, rosmarin och vitlök
Friterade vildsvin

Friterade vildsvin

Förra julen när jag tittade på Ernst julprogram blev jag sugen att göra dessa vildsvin och i år slog jag till
Ernst Kirchsteigers friterade vildsvin

Ernst Kirchsteigers friterade vildsvin

Smält matfettet i kastrull, tillsätt mjölk och värm till 37 grader. 5 dl mjölk. 50 g jäst 1,5 dl socker 0,5 tsk salt 5 dl mjölk 1,4 liter vetemjöl 150 g margarin
Gravad hjort höjer smaken

Gravad hjort höjer smaken

Här, runt stugan stryker det både vildsvin och rådjur, men har ännu inte sett någon hjort “live” som man säger
Ostfyllda färsbiffar

Ostfyllda färsbiffar

Måhända vi slår er med förvåning, men när det kommer till valet av kött som gick ner i köttkvarnen så är det helt säkert inte lika chockerande, vildsvin
Kålpudding

Kålpudding

Har fått till en himla bra variant på vildsvin som finns med i vår kokbok och ligger i den stora pappershögen med recept som jag skall korrekturläsa idag
Vildsvinsbiffar med trattkantareller och grönpeppar

Vildsvinsbiffar med trattkantareller och grönpeppar

Biffar500 g viltfärs (från vildsvin) 1 ägg 0,5 dl majsmjöl 1 dl vispgrädde 1 msk lökpulver 1 tsk vitpeppar 1 tsk salt smör (att steka i). 1Sås2 schalottenlök, finhackade 2 klyfta vitlök, finhackad 1 äpple, finhackat 200 g trattkantareller (eller 1 dl torkad) 2 dl grädde 2 dl mjölk 2 msk oxfond (eller viltfond) 2 krm salt 2 tsk grönpeppar, mortlad 0,5 msk vinäger (äpple, sherry, vitvins eller dragon exempelvis)
Helgrillat sidfläsk och raggmunk med rårörda lingon…

Helgrillat sidfläsk och raggmunk med rårörda lingon…

Det är inte så att jag är ledsen nu när jag sitter här och tänker tillbaka på den middagen och inte heller då jag inser att påsen på hatthyllan i tåget innehåller filéer från de omnämnda gösarna samt några bitar vildsvin som ska få förgylla en dag framöver
Vildsvinskarré med rödvinssås

Vildsvinskarré med rödvinssås

Blanda grädde, mjölk, potatis, palsternackor och lök i en stor kastrull. Höst är viltsäsong och vildsvin är ett trevligt kött att äta, dock inte att möta i mörkret ute på landsvägen
Viltkebabspett

Viltkebabspett

400 g viltfärs av hjort, älg, rådjur eller vildsvin. 14 msk mjölk. 1färska örterBlanda ströbröd, mjölk, lök, vitlök och kryddor
Älgragu

Älgragu

Vänd ner lök, mjölk, kanel, lagerblad och nejlikor i grytan. 5 dl mjölk. älg, vildsvin eller hjort 3 msk rapsolja 1 msk smör 2 msk vetemjöl 2 dl vatten 2 dl rött vin 2 msk kalvfond ca 2 burkar körsbärstomater á 400 gram 200 g sidfläsk 3 st schalottenlökar 2 st små morötter 2 st små palsternackor 300 g rotselleri 3 msk rapsolja 4 st vitlöksklyftor 3 msk tomatpuré 250 g steklökar 1. 5 dl mjölk 1 tsk mald kanel 4 st lagerblad 5 st hela kryddnejlikor 200 g kantareller smör timjan 1 tsk salt 1 krm svartpeppar Servera med kokt pasta riven parmesanost bröd Ugn

Vinresa till Toscana, Chianti & Florens

I Toscana blir det mycket vilt på menyn och vad jag upplevde var att vildsvin var ett väldigt populärt tema för många restauranger, t
Att koka en soppa

Att koka en soppa

Idag tar det lite mer tid när vi steker vildsvin och bakar mandelkakor med hallon och grädde, men så är det också en födelsedag och en härlig söndg att fira på
Vildsvinskåldolmar med rårörda lingon

Vildsvinskåldolmar med rårörda lingon

Blanda färsen med lök, ris, ägg, mjölk och kryddor. Koka riset försiktigt med vatten, mjölk och salt under lock i ca 25 minuter, rör om i botten då och då. Receptet kommer ur boken ”Vildsvin, 52 utsökta rätter från tryne till svans” som är skriven av Mikael Axell och Frida Ernsth. 300 g Vildsvinsfärs. 1 dl Standardmjölk. 5 dl Mellanmjölk