Vildsvin konjak recept

Biff Rydberg på vildsvin och en rödkålschutney till det.

Biff Rydberg på vildsvin och en rödkålschutney till det.

Flambera med hjälp av konjaken (ej under fläkten. Den gamla klassikern som fått ny kostym är nämligen Biff Rydberg som ju vanligtvis brukar kockas till på oxfilé (här hittar ni ett recept på det), men som vi fick för oss att göra på filé av vildsvinskött
Pasta med rådjur, hjortron och kantareller

Pasta med rådjur, hjortron och kantareller

Går lika väl att göra på t ex älg eller vildsvin. Det går lika bra att strippa ner utan hjortron, kantareller eller konjak och mera låta köttet spela huvudrollen fullt ut med lite viltkryddor istället, men detta är en mycket trevlig och lite lyxig variant

Vildsvinspaté

Blanda noggrant med salt, peppar, muskot, lagerblad, konjak och timjan. 400 g putsad karré eller stek från vildsvin. 5 msk konjak

Vildsvinsterrin

peppar, muskot, smulat lagerblad, konjak och örtkryddor. 200 g putsad karré/stek från vildsvin alternativt fläskkött. 4 tsk konjak