Vi sammanfattar så här, köttkonsumtion måste minska och av den bör vilt och närproducerat öka. Idag dagens Metro tipsar vi om två bra rätter med Vildsvin och Lisa tipsar om god dryck
Låt köttet bli rumstempererat. Putsa, torka, salta och peppra köttet. Ta ut den vid ca 55 grader för ett rosa kött, och låt den klättra upp mot 75 grader för genomstekt. ca 800 g rostbiff eller skinka av vildsvin. Låt köttet vila ca 15 minuter och pensla på ett sista lager glaze innan du skär upp det. ca 800 g rostbiff eller skinka av vildsvin
Vi får vildsvinskött av mina föräldrar, och oftast är det redan infruset. Perfekt då att lägga in den helt frusna köttbiten i ugnen, istället för att vänta tills det har tinat upp, så är tillagningen redan igång
Ta bara lite kött i taget i stekpannan. Tillsätt tomatpuré, citron och kryddor, häll i vatten så att det täcker och låt gulaschen koka tills köttet är mört
Har fortfarande massa fint vildsvinskött kvar i frysen. Lägg köttet i en grytan. Hos oss de senaste gångerna har det inte blivit pulled pork utan pulled wild boar, vildsvin alltså