Från vårt kök får ni idag ett förslag på hur ni kan laga till en god middag med vildsvinskött, receptet är hämtat ur herr Mårtenssons favoritkokbok, "Det glömda köket" av Jens Linder
Jag gjorde en klassisk grilljering förutom att jag kryddade med lite ingefära. Jag var sugen på att prova vildsvinsskinka i år istället för vanlig julskinka
Mald ingefära (efter tycke och smak). Kvällen innan. Strimla köttet och lägg det i en stor bunke. Mät upp den mängd kryddor du föredrar i en liten skål
För att leka med stekens smaker gjordes en glace på honung och riven färsk ingefära samt lite salt. Medan kaffet gjorde strupen varm samt tillförde den koffeinhalt till min kropp som den behövde kom också receptet till för dagens inlägg till som skulle bestå av en stek på vildsvin späckad med rökt sidfläsk, röstipotatis med selleri och en kantarellsås med en touch av en torr fransk äppelcider
) vildsvin, så klart är det vildsvin som hemburgaren är gjord av. Det är herr Mårtensson som stått vid spisen och komponerat middagen idag och resultatet blev alltså en vildsvinsburgare med två olika röror som verkligen passade till smakerna i hamburgaren
Om du har tillgång till vildsvin som det för övrigt verkar finnas riktigt gott om nu för tiden så kanske en stek på detta skulle kunna förgylla ditt nyår
hjort el vildsvin). Sätt ugnen på 125 grader. Hacka löken fint och bryn den i smör. Under tiden som löken bryns så blanda ströbröd, grädde, soja, fond, ägg, salt och peppar och låt svälla en stund
) Vi fick först hem hjortkött i november och strax därefter dök det upp vildsvins i frysen, så både gris och nöt har fått stå lite åt sidan som ni kanske förstår
Blev serverad en gulaschgryta på - vildsvin - skjuten och tillagad av hennes Håkan. 1 hackad lök1 hackad chilifrukt600 gram fläskfilé i strimlor1 burk majs1 stor burk champinjoner1 burk kidneybönor2 msk mjöl3 dl vatten2,5 dl matlagningsgrädde1 tsk salt2 msk soja0,5 tsk ingefära1 tsk spiskumminnågra drag med pepparkvarnen2 msk tomatpuréFräs lök och chili i smör och tillsätt filén och bryn tills den får lite färg. 0,5 tsk ingefära
300 g vildsvinskotletter ( går även bra med gris). 2 msk finhackad ingefära. finhacka schalottenlök,2 vitlöksklyftor och ingefära. Servera grillad vildsvinskotlett på spett med sataysås,ris,lime och pak soi,strö över 1/2 dl jordnötter. 2 msk finhackad ingefära