Vildsvin honung recept

Grön Honung

Grön Honung

Ove Friblad misstänkte genast att bina fått i sig godis från någon av flera vildsvinsutfodringar i skogarna runt omkring
Pulled Pork på vildsvin i Crock-Pot

Pulled Pork på vildsvin i Crock-Pot

2 kg vildsvinskött4 st gul lök skalad, klyftad8 st vitlök i klyftor. Skalad, skivad2 msk salt1 tsk svartpeppar malen1 msk koriander malen1 msk spiskummin2 tsk cayennepeppar1 st chilifrukt i bitar3 msk farinsocker3 msk honung½ dl rödvinsvinäger2 dl chilisås eller tomatketchup1 burk/tetra krossade tomaterca 20 st cocktailtomater2 dl vatten3 st lagerbladTill servering
Revbensspjäll på vildsvin

Revbensspjäll på vildsvin

2 kg vildsvinsspjäll. 1 dl honung. 2 dl honung flytande. 2 kg vildsvinsspjäll. 6 st vitpepparkorn. 2 st lagerblad
Biff Rydberg på vildsvin och en rödkålschutney till det.

Biff Rydberg på vildsvin och en rödkålschutney till det.

Den gamla klassikern som fått ny kostym är nämligen Biff Rydberg som ju vanligtvis brukar kockas till på oxfilé (här hittar ni ett recept på det), men som vi fick för oss att göra på filé av vildsvinskött
Vildsvinsstek, rösti med selleri och en sås på kantareller och äppelcider…

Vildsvinsstek, rösti med selleri och en sås på kantareller och äppelcider…

För att leka med stekens smaker gjordes en glace på honung och riven färsk ingefära samt lite salt. Medan kaffet gjorde strupen varm samt tillförde den koffeinhalt till min kropp som den behövde kom också receptet till för dagens inlägg till som skulle bestå av en stek på vildsvin späckad med rökt sidfläsk, röstipotatis med selleri och en kantarellsås med en touch av en torr fransk äppelcider
Vildsvinsrevben

Vildsvinsrevben

Honungsmarineradevildsvinsrevben. ½ dl flytande honung. Ni är många som hittar hem till vårt kök när ni letat efter recept på vildsvin och det tycker vi är riktigt roligt, för det har vi frysen full av och kan komma med en hel del tips på hur det kan kockas till

Långfredagsvildsvinsstek

Vid behov tillsätt salt och peppar och om det behövs lite sötma, t ex honung. Långfredagsvildsvinsstek hade varit ett legendariskt ord på wordfeud men här är det vad som ska ätas idag på Långfredagen
Afrikansk inspirerad viltgryta kokt i rödvin

Afrikansk inspirerad viltgryta kokt i rödvin

När köttet är stekt så häll över det i en stekgryta och slå på vattnet, vinet, kalvfonden, sweet chili sås, koloritsoja, afrikanska grytblandningen och honungen och låt det hela stå och småputtra med lock i 2-3 timmar, behövs det så får du slå på lite vatten allt efter som. 1 msk Åsas special (honung)
Rostad potatissallad

Rostad potatissallad

Här har jag serverat den med vildsvins färsbiffar och en tzatziki men den passar lika bra till en grillad biff eller lax
Obelix-grillad högrev med chiliglaze

Obelix-grillad högrev med chiliglaze

Obelix, det är den normandiske seriehjälten i Asterix, han som brukar komma hem med ett par vildsvin som de tillreder över öppen eld
Vildsvinsytterfilé med kantarallsås

Vildsvinsytterfilé med kantarallsås

Börja med att blanda ihop alla ingredisenser till marinaden till vildsvinet i en skål. Vildsvin. Tillaga sedan i ugnen på 150grader tills att innertemperaturen är ca 65grader för medium 1 kg vildsvinsytterfilé. 1 msk honung
Chorizo med dovhjort

Chorizo med dovhjort

Blanda kött, kryddor, honung, vitlök och vätskor och blanda ihop rejält. 1 kg gris eller vildsvin, helst karré eller annan fet del. 1 msk honung. 1 kg gris eller vildsvin, helst karré eller annan fet del. 1 msk honung