Riv vitlöken och blanda med nyponsoppa, honung, äppelmos och örtblad. ca 800 g rostbiff eller skinka av vildsvin. 1 msk honung. ca 800 g rostbiff eller skinka av vildsvin. 1 msk honung
Om man använder fast honung kan man värma glazen en smula så blandas honungen lättare. Om du har tillgång till vildsvinsrevben, tveka inte att laga dem till jul
Vi får vildsvinskött av mina föräldrar, och oftast är det redan infruset. Receptet fungerar till både vildsvin och älg i vanlig stekstorlek, jag brukar inte väga köttet
Den gamla klassikern som fått ny kostym är nämligen Biff Rydberg som ju vanligtvis brukar kockas till på oxfilé (här hittar ni ett recept på det), men som vi fick för oss att göra på filé av vildsvinskött
För att piffa till det något gjordes en fyllning på honung, dijonsenap, vitlök, färsk basilika, salt och peppar som sedan gneds in i köttet som hade skurits upp något för att göra plats för just denna fyllning
För att leka med stekens smaker gjordes en glace på honung och riven färsk ingefära samt lite salt. Medan kaffet gjorde strupen varm samt tillförde den koffeinhalt till min kropp som den behövde kom också receptet till för dagens inlägg till som skulle bestå av en stek på vildsvin späckad med rökt sidfläsk, röstipotatis med selleri och en kantarellsås med en touch av en torr fransk äppelcider
Honungsmarineradevildsvinsrevben. ½ dl flytande honung. Ni är många som hittar hem till vårt kök när ni letat efter recept på vildsvin och det tycker vi är riktigt roligt, för det har vi frysen full av och kan komma med en hel del tips på hur det kan kockas till
Vid behov tillsätt salt och peppar och om det behövs lite sötma, t ex honung. Långfredagsvildsvinsstek hade varit ett legendariskt ord på wordfeud men här är det vad som ska ätas idag på Långfredagen
När köttet är stekt så häll över det i en stekgryta och slå på vattnet, vinet, kalvfonden, sweet chili sås, koloritsoja, afrikanska grytblandningen och honungen och låt det hela stå och småputtra med lock i 2-3 timmar, behövs det så får du slå på lite vatten allt efter som. 1 msk Åsas special (honung)
Börja med att blanda ihop alla ingredisenser till marinaden till vildsvinet i en skål. Vildsvin. Tillaga sedan i ugnen på 150grader tills att innertemperaturen är ca 65grader för medium 1 kg vildsvinsytterfilé. 1 msk honung
Blanda kött, kryddor, honung, vitlök och vätskor och blanda ihop rejält. 1 kg gris eller vildsvin, helst karré eller annan fet del. 1 msk honung. 1 kg gris eller vildsvin, helst karré eller annan fet del. 1 msk honung