Denna kvällen köpte vi lardo i charken som vi speckade steken med tillsammans med färska örter. Jag hade en fin vildsvinsstek i frysen som jag tinade sakta i kylskåpet
Här finns såväl mogna toner som lite unga friskare, här finns örter och mineraler, ekfat och tobak och en vacker höstton med inslag av jord och löv, av svamp och friskhet, Allt detta backat av en strålande syra och en eftersmak med en hint av kärnbeska och stjälkighet och peppartoner
hjort el vildsvin). Sätt ugnen på 125 grader. Hacka löken fint och bryn den i smör. Under tiden som löken bryns så blanda ströbröd, grädde, soja, fond, ägg, salt och peppar och låt svälla en stund
Blanda med schalottenlök, senap, örter och smör. Receptet kommer ur boken ”Vildsvin, 52 utsökta rätter från tryne till svans” som är skriven av Mikael Axell och Frida Ernsth. 600 g Grytbitar av Vildsvin
Vilt blir det här i det Mårtenssonska köket idag när vi bjuder er på en vildsvinsytterfilé täckt med salami och svartvinbärsgelé, serverad med en smarrig bärig sås och ett spännande tilltugg som knastrar lite extra när man tuggar på det
Vi trodde att vi skulle stöta på vildsvin, men såg bara fasaner, harar och hjortar. När vi efter regnet letade efter porcini (karljohanssvamp)såg vi sluttningarna med cyklamen, krokusar och vilda örter, samt enbärsbuskar med mogna bär"
Garnera med passande örter. Årets första inlägg av mig blir vildsvin, ett så otroligt gott kött och vad jag tror är underskattat av många vilket är synd
Såsom exempelvis mjölksyrning, torkning av örter, frukt och grönsaker etc. Senhösten 2018 fick vi vid ett flertal tillfällen ovälkommet besök av vildsvin på vårt landställe i Norra Uppland där jag odlar en hel del av min mat