Viktväktarna grahamsmjöl recept

Bröd med morötter och solrosfrön

Bröd med morötter och solrosfrön

5 dl grahamsmjöl. Blanda ihop ingredienserna till ett deg. Låt det jäsa i 30 min. Forma till bullar. Pensla med ägg och doppa i lättrostade solrosfrön
Grova piroger med rökt skinka och purjolök

Grova piroger med rökt skinka och purjolök

Tillsätt salt, olja, potatis, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet. Dessa har jag gjort flera gånger förut och nu när jag kör viktväktarna så kollade jag upp och det är bara 13 ProPoints för två av dessa (det blir 8 st av receptet). 2 dl grahamsmjöl. 2 dl grahamsmjöl
7 olika pajskal

7 olika pajskal

½ dl grahamsmjöl. 2 dl vetemjöl, ½ dl grahamsmjöl, 125 gram kvarg 1 %, 50 gram flytande margarin 80%, 2 msk vatten, 1 krm salt, 1 msk ljusa sesamfrön
Crabfishpaj

Crabfishpaj

1 dl grahamsmjöl. 1 dl grahamsmjöl. Dagen idag har till största delen bestått av städning. Tråkigt men nödvändigt, dock skönt när det är klart
Broccolipaj med paprika

Broccolipaj med paprika

Viktväktarna. Pajdegen har gjort med hälften vetemjöl och hälften grahamsmjöl, men det går bra att göra med bara vetemjöl om man så önskar
Sparrispaj med keso

Sparrispaj med keso

Viktväktarna. 100 gram margarin/smör (jag tog Bregott mellan), 100 gram keso 1,5%, 3 dl vetemjöl, 1/4 dl grahamsmjöl. 1/4 dl grahamsmjöl
Tacopaj

Tacopaj

2 dl grahamsmjöl. Blanda ihop ingredienserna till pajdegen och kavla ut degen, täcka därefter kanterna upp efter formen (gärna löstagbara botten)
Olivias grahamsbullar

Olivias grahamsbullar

Medan bullarna gräddades matade vi in receptet i ViktVäktarnas receptskapare som då räknade ut propoints/bulle

Kycklingpaj a´la viktväktarna

½ dl grahamsmjöl. Pajskalet. Blanda i hop ingredienserna till en smidig deg. Låt vila i kylskåp ca 30 min och förgrädda sedan ca 7-10 min i 225C

Fibrexbullar á la viktväktarna

Tillsätt resten av degspadet, salt, sirap, fibrex, grahamsmjöl och nästan allt vetemjölet. Pensla bullarna med vatten och strö över grahamsmjöl

Matbrödskusar

2 dl grahamsmjöl. Smula jästen i en bunke. Häll på lite vatten och rör så att jästen löser sig. Rör ner resterande vatten, olja, sirap, pomeransskal, salt, russin och det mesta av mjölet