Vietnamesiska tofu recept

Vietnamesiska sommarrullar med jordnötssås

Vietnamesiska sommarrullar med jordnötssås

1300 g räkor, skalade (eller 400 gr fast tofu i tjocka stavar). 116 rispapper
, stora 0,5 isbergssalladshuvud, rivet i bitar 150 g glasnudlar, kokta, avrunna och klippta 300 g räkor, skalade (eller 400 gr fast tofu i tjocka stavar) 180 g färska böngroddar 1 morot, i tunna stavar 0,5 gurka, i tunna stavar 4 salladslökar, i tunna strimlor 1 kruka koriander 1 kruka mynta 1 kruka thaibasilika
Vietnamesiska vårrullar

Vietnamesiska vårrullar

Skär tofun i mindre bitar och lägg på hushållspapper så att vätskan dras ut. Det var fantastiskt och på kvällens meny fick det därför bli vietnamesiska vårrullar
Vietnamesiska vårrullar med kimchi - Vegourmet

Vietnamesiska vårrullar med kimchi - Vegourmet

1  block fast tofu. Ingredienser krämig mandeldipp ½ dl mandelsmör ½ dl soja 2 msk agavesirap 2 msk lime 1  vitlöksklyfta, pressad ½   färsk röd chili, finhackad krispig tofu 1  block fast tofu 2 msk majsstärkelse 4 msk sesamolja 2 msk krämig mandeldipp 1 msk sojasås, utan vete om du lagar glutenfritt 1 msk råsocker sesamdoftande risnudlar 1  näve tunna risnudlar 1 msk sesamfrön 1 msk sesamolja 1 msk risvinäger syrlig kimchidipp 2 msk limejuice 2 msk kimchispad 1 msk risvinäger 1 msk sojasås, utan vete om du lagar glutenfritt 1 msk råsocker 1  vitlöksklyfta, pressad ½   färsk röd chili, finhackad annat till vårrullarna 1 dl kimchi 1 knippe färsk basilika, gärna thaibasilika 1 knippe färsk mynta 1 knippe färsk koriander 1  morot ⅓  gurka 2  salladslökar 16 ark rispapper, (säljs i välsorterade livsmedelsbutiker samt i asiatiska matbutiker)
Recept: bánh mí – vietnamesiska mackor

Recept: bánh mí – vietnamesiska mackor

ett härligt fluffigt vitt bröd utan en gnutta fiber i sig, ett generöst lager med fettig majonnäs, sriracha och skivor av jalapeños för hetta, gurka för krispighet och friskhet, saltig och umamipackad tofu och sen det som binder ihop mackan och det som är grädden på moset
Glasnudelsallad med tofu

Glasnudelsallad med tofu

Idag gjorde vi en fräsch sallad inspirerad av vietnamesiska springrolls, och den blev så god. Skär upp tofun i tunna skivor och lägg ut på hushållspapper
Asiatiskinspirerad sallad med stekt marinerad tofu

Asiatiskinspirerad sallad med stekt marinerad tofu

Vietnamesiska köket är något man hör och smakar allt mer tycker jag, kanske för att det är så gott. Tofu är något jag inte alls gillade innan, men nu har det nästan blivit en favorit
Världens godaste vietnamesisk nudelsallad

Världens godaste vietnamesisk nudelsallad

Smakerna är desamma som vietnamesiska vårrullar men salladen går betydligt snabbare att göra. Byt ut räkor mot marinerad tofu som du skär i tärningar och ersätt fisksåsen med ljus soja
Fräscha vårrullar

Fräscha vårrullar

De här rullarna får mig varje gång att tänka på Bangkok var en mysig, familjeägd restaurang serverade vietnamesiska vårrullar som var utsökta, så goda
Báhn xèo

Báhn xèo

Mitt första möte med vietnamesiska pannkakor skedde här och vilken lycka. Tunna, frasiga rispannkakor sprängfyllda med stekt tofu och färska grönsaker
Raw veggie rice paper rolls

Raw veggie rice paper rolls

Populärt i vietnamesiska vårrullar är även räkor, men då jag inte är så förtjust i skaldjur föredrog jag en vegetarisk variant med naturell tofu
Bibimbap

Bibimbap

Såsens bas är den vietnamesiska chiipastan gochujang. Man kan lägga till kött eller fisk om man vill, men i det här receptet använder jag tofu
Vegansk citronrisotto med parmesantricket

Vegansk citronrisotto med parmesantricket

Bánh mí – vietnamesiska mackor. Vegansk misosoppa med pasta, svamp och tofu. Jag har länge varit mycket skeptisk till hela idén med parmesanfri risotto
Enkel vegansk ramensoppa med nordiska smaker

Enkel vegansk ramensoppa med nordiska smaker

Ni som följer mig på instagram har kanske märkt att jag just nu är inne i någon av en asiatisk fas där jag testlagar och äter en massa olika goda japanska, kinesiska och vietnamesiska rätter för att bättre försöka förstå mig på hur de byggs upp och vad som gör dem så jäkla smarriga