1300 g räkor, skalade (eller 400 gr fast tofu i tjocka stavar). 116 rispapper , stora 0,5 isbergssalladshuvud, rivet i bitar 150 g glasnudlar, kokta, avrunna och klippta 300 g räkor, skalade (eller 400 gr fast tofu i tjocka stavar) 180 g färska böngroddar 1 morot, i tunna stavar 0,5 gurka, i tunna stavar 4 salladslökar, i tunna strimlor 1 kruka koriander 1 kruka mynta 1 kruka thaibasilika
Skär tofun i mindre bitar och lägg på hushållspapper så att vätskan dras ut. Det var fantastiskt och på kvällens meny fick det därför bli vietnamesiska vårrullar
ett härligt fluffigt vitt bröd utan en gnutta fiber i sig, ett generöst lager med fettig majonnäs, sriracha och skivor av jalapeños för hetta, gurka för krispighet och friskhet, saltig och umamipackad tofu och sen det som binder ihop mackan och det som är grädden på moset
Idag gjorde vi en fräsch sallad inspirerad av vietnamesiska springrolls, och den blev så god. Skär upp tofun i tunna skivor och lägg ut på hushållspapper
Vietnamesiska köket är något man hör och smakar allt mer tycker jag, kanske för att det är så gott. Tofu är något jag inte alls gillade innan, men nu har det nästan blivit en favorit
Smakerna är desamma som vietnamesiska vårrullar men salladen går betydligt snabbare att göra. Byt ut räkor mot marinerad tofu som du skär i tärningar och ersätt fisksåsen med ljus soja
Bánh mí – vietnamesiska mackor. Ja ja, nästa gång utesluter jag nog shiitake och morötter och så kör jag med färdigmarinerad tofu som jag skippar att steka
Bánh mí – vietnamesiska mackor. Vegansk misosoppa med pasta, svamp och tofu. Jag har länge varit mycket skeptisk till hela idén med parmesanfri risotto
Ni som följer mig på instagram har kanske märkt att jag just nu är inne i någon av en asiatisk fas där jag testlagar och äter en massa olika goda japanska, kinesiska och vietnamesiska rätter för att bättre försöka förstå mig på hur de byggs upp och vad som gör dem så jäkla smarriga