Smakrika köttbullar, picklade grönsaker, chilisås och varma baguetter. Dela baguetter nästan helt igenom och rosta snittytan i en het stekpanna i lite matolja (eller kör dem i ugnen en stund)
Exempelvis äts baguetter i parti och minut i form av den vietnamesiska mackan Banh Mi. De franska kolonialisterna har ju influerat det vietnamesiska köket rätt mycket i övrigt så det är ju inte helt omöjligt
Claes Grännsjö driver Nook Market som gör vietnamesiskabaguetter banh mi och steam buns. Igår var ja äntligen och åt middag på Teatern, Skanstulls nya matkoncept inne i Ringens centrum
De serverar både västerländsk och vietnamesisk mat och några utav mina favoriter är mango/avocado/tomatsallad med nötter, hang over noodles (vietnamesiska nudlar med extra allt, toppas med ett stekt ägg), hans hemmagjorda hamburgare med avocado eller jordnötssmör (ja du läste rätt och gott var det) och rostad baguette med pulled pork
Nåväl, nog om Italien - här kommer recept på banh mì, den übergoda vietnamesiska smörgåsen som i den här tappningen är fylld med friterad tofu och picklade grönsaker
Ny fredagsfavorit. Testa dessa läckra mackor istället för den vanliga fredagstacosen. Var inte rädd för att göra egen majjonäs, tänk på att ha ungefär samma temperatur på alla ingredienser och ta det lugnt med oljan i början så ska den inte skära sig
Under den franska kolonial epoken i Indokina så introducerades baguetter i Saigon. Efterhand så förändrades receptet och i många varianter innehöll baguetterna rismjöl
Det vietnamesiska ordet för att äta, ”an”, betyder ”äta ris”. Men tack och lov är det vietnamesiska köket fortfarande det självklara utbudet och det är upp till turisten att välja