Vietnamesisk vinäger recept

Vietnamesisk sallad, bättre än det mesta.

Vietnamesisk sallad, bättre än det mesta.

Igår lagade jag oootroligt god vietnamesisk sallad, jag var ju och åt Thang Lang Pho på men blev för att vara helt ärlig rätt besviken, små portioner och oinspirerade tillbehör, inte som i Berlin
Vietnamesisk nudelsoppa

Vietnamesisk nudelsoppa

Tillsätt buljong, vinäger, soja, stjärnanis och ingefära. 1 msk vitvinsvinäger. Skär köttet i små tärningar
Vietnamesisk fermenterat nötkött

Vietnamesisk fermenterat nötkött

Inlägget Vietnamesisk fermenterat nötkött dök först upp på À la Michelle. Gnugga i salt och vinäger och koka ca 10 min, låt rinna av och torka över natten, måste vara riktigt torrt innan man kan blanda det i köttet
VIETNAMESISK NUDELSALLAD

VIETNAMESISK NUDELSALLAD

Blanda ihop alla ingredienser till dressingen genom att röra ihop olja, vinäger och fisksås. Det vietnamesiska köket är något helt nytt för mig men eftersom jag är matbloggare så måste jag då och då komma med något nytt, något oväntat och något coolt
Nigella vecka först ut: vietnamesisk kycklingsallad

Nigella vecka först ut: vietnamesisk kycklingsallad

1 chili, helst en het thailändsk, urkärnad och finhackad 1 stor vitlöksklyfta, skalad och hackad 1 msk socker 1,5 tsk ris vinäger 1,5 msk limejuice 1,5 msk vietnamesisk eller thailändsk fisksås (nuoc eller nam nam pla) 1,5 msk vegetabilisk olja, en halv malvstor lök, skivad fint, svartpeppar 200g vitkål, strimlad1 medelstor morot, hackad, strimlad eller riven 200g kokt kycklingbröst, strimlad (jag använde grillad) en tjock knippe mynta, ca 40g Kombinera chili, vitlök, socker, vinäger, limesaft, fisksås, olja, lök och svart peppar i en skål. ca 40g Kombinera chili, vitlök, socker, vinäger, limesaft, fisksås, olja, lök och svart peppar i en skål
Grillade vietnamesiska köttbullar

Grillade vietnamesiska köttbullar

När vi bodde i Taiwan fanns det en Vietnamesisk restaurang vi ofta åt lunch på. Såhär fixar du till grillade vietnamesiska köttbullar
Nudelsoppa med kyckling

Nudelsoppa med kyckling

Ett halvhjärtat försök till att göra en vietnamesisk "pho". Lägg kryddorna i en kastrull tillsammans med finhackad ingefära, buljongen, socker, vinäger och vatten
Bun cha

Bun cha

Vietnamesisk dippsås. ½ dl vinäger. Blanda ingredienserna till marinaden. Dela upp i två bunkar. Massera in marinaden i fläskfärsen och fläskkarrén var för sig och låt marinera, helst ett dygn i förväg
Risnudlar med grillad sidfläsk, svål samt sötsur fisksås

Risnudlar med grillad sidfläsk, svål samt sötsur fisksås

Servera allt med risnudlar, färska grönsaker, vietnamesisk skinka samt sötsur fisksås. vinäger. Dag 2, tina upp svålen, skrubba rent med salt och vinäger, tvätta sedan rent, koka upp en kastrull med vatten och lägg i svålen, låt koka ca 10 min
Banh mi

Banh mi

Banh mi - vietnamesisk sandwich med marinerad fläskkarré, inlagda grönsaker, sriracha och koriander Ingredienser (för 4 personer) 500 gram fläskkarré 1 baguette 3 salladslökar 1 kruka koriander srirachasås majonnäs grönsaker. 1/2 gurka 1 morot 1 msk socker 2 msk vinäger salt marinad. 2 msk vinäger

BERLIN FOOD STYLE

Oftast åt vi vietnamesiskt, oftast var det väldigt gott men det var alltid prisvärt. Det här kan ju inte ni veta men jag var i Berlin i somras, jag och syster hälsade på vänner & bekanta och åt otroligt god och billig mat

Myter om mat: Sriracha chilisås

Många thai är arga över att de flesta tror att den ursprungligen är vietnamesisk. a ”rooster sauce” är en stark chilisås, gjord på solmogna chilifrukter, vinäger, vitlök, socker och salt
Bun cha

Bun cha

Vietnamesisk dippsås. Vietnamesisk dippsås. 0,5 dl vinäger. 0,5 dl vinäger. 3 portioner. Marinad. 1 riven gul lök

De Foodhallen - Amsterdam

Du hittar mat från alla världens hörn, som japanskt, vietnamesiskt, indiskt, italienskt. Och en dressing gjord på olja, vinäger, salt och peppar
Listan om mat

Listan om mat

Annars kanske det skulle bli vietnamesisk mat. Men om jag måste välja blir det vinäger och salt. Trong dong (de har väldigt god Pho, vietnamesisk nudelsoppa)