Blanda i omelettbitarna, thaibasilika och limebitar. ½ dl grovhackad thaibasilika. -)Vietnamesisk kyckling med stekt ris, 4 pers. 600 g benfritt kycklingkött3 vitlöksklyftor, rivna 2 msk riven ingefära 2 msk grön currypasta 1 tsk salt 2 krm peppar 2 morötter, slantar1 röd paprika, i bitar1 gul lök, grovt hackad3 bitar citrongräs (finns på burk)250 g kokosmjölk (jag använder alltid den som är creamy med mkt kokos i)2 dl basmati eller jasminris, kokas enligt anvisningar på paketet2 ägg 1 msk vatten 2 krm salt 1 msk solrosolja eller majsolja 1 burk böngroddar fisksås½ dl grovhackad thaibasilika 2 lime, i bitar Hetta upp olja i en wok ellerstekpanna
Vi är ruskigt sugna på vietnamesiskt, och hoppas att köket och menyn talar samma språk. Hur soja och wasabi är traditionellt vietnamesiskt vet vi inte, men det funkar
Denna gång var det thaibasilika, koriander och vad jag tror var perilla. Fru Fruktsallad är tillbaka. Några dagar innan jul lämnade maken och jag landet för ett par veckors rundresande i Vietnam
Det är en liten vietnamesisk restaurang belägen vid Odinsplatsen. Basen är vermicellinudlar med koriander, mungbönsgroddar, mynta och thaibasilika serverade med krispiga vårrullar och rostade jordnötter
I Vasastan finns ett antal vietnamesiska restauranger, och Eatnam är belägen strax intill Odenplan. De tre rullarna är placerade på varsin bit isbergssallat garnerad med strimlade grönsaker och några blad thaibasilika
5 dl risvinäger (man kan gärna ta lime isf eller delvis)Liten bit finstrimlad ingefära1 tsk sesamolja2 tsk sockerSalt efter smakFärsk eller torkad chilli+1/2 kruka koriander och eller thaibasilika1/4 gurka, i små bitar1/5 finstrimlad purjoisbergssallad, strimlad1 tomat, klyftad3 rädisor, strimlade1 morot, hyvlad finstrilmad2 stekta ägg i strimlorsesamfrö+Om man vill boosta