Lägg nudlarna i en stor soppskål, lägg i köttet, riven ingefära, salladslök, koriander och chili. I senaste numret av Mer Smak hade de flera vietnamesiska recept av Tam Åkesson som är krögare på Xe Ôm Indochine i Stockholm
Toppa soppan med strimlad salladslök, krispigt kycklingskinn och koriander. En klassiker från det Vietnamesiska köket är olika former av buljongsoppor som heter Pho
Ok, det här är långt ifrån en soppa som får kalla sig genuint vietnamesisk. Det är istället en soppa som jag lagat med den äkta vietnamesiska soppan i minnet (från favoritrestaurangen i Malmö) och efter bästa förmåga försökt efterlikna soppan jag äter nästan varje gång jag är i Malmö
Nu är det bara att strimla upp salladslök, chili och rödlök, och lägga alla tillbehör i små skålar. Hela rätten hänger ju på att det är en god buljong, så jag ska göra en från grunden enligt en vietnamesisk tjej som lagar mat för Tasty (här finns originalreceptet på engelska), men såklart pillar jag lite på receptet när jag gör om det
4 salladslökar, i strimlor. Fyllningca 70 g machesallad (eller andra gröna salladsblad) ca 150 g böngroddar 4 salladslökar, i strimlor 1 kruka mynta 1 kruka koriander
Skiva salladslöken och rödlöken tunt. Salladen är en vietnamesisk nudelsallad med biff. Toppa med morot, gurka, rödlök, biff, jord nötter, mynta, koriander och salladslök
Blanda tillsammans med hackad salladslök, delade sockerärtor, bladsallad, mango och avokado. En favorit är de vietnamesiska vårrullarna men idag gjorde jag en variant med samma smaker och innehåll men istället i form av en sallad