Vietnamesisk ris recept

Vietnamesisk sallad

Vietnamesisk sallad

Lägg den i en skål och blanda löken med risvinäger, socker och salt. Servera med ris. ris. 2 tsk risvinäger
Vietnamesisk falukorv

Vietnamesisk falukorv

Koka potatis eller riset enl anvisning på förpackningen. Servera tillsammans med ris eller potatis. Skär korven i stavar
Vietnamesisk vitlöksbiff

Vietnamesisk vitlöksbiff

Servera med nykokt ris. Denna vietnamesiska maträtt är sprängfylld med vitlök och enkelt att slänga ihop en vardagskväll
Vietnamesisk karamelliserad kyckling

Vietnamesisk karamelliserad kyckling

Serveras genast med ångkokt ris och den karamelliserade såsen drisslad över. 3 tsk risvinäger alt. Som jag har berättat tidigare har jag en stor nyfikenhet för de olika asiatiska köken
Lite vietnamesiskt

Lite vietnamesiskt

Men med risk att låta lite som en tant (bär emot att säga det), men så högt de spelade. Hur som helst så är det stekta riset med den fräscha limen pricken över i
Vietnamesisk marinerad biff med mangosallad

Vietnamesisk marinerad biff med mangosallad

Och med sin betoning på ris och grönsaker, minimala användning av olja, och med kött mer som smaksättare än huvudrätt har Vietnam troligtvis det mest hälsosamma köket på planeten
Vietnamesisk sötsur soppa på marulk

Vietnamesisk sötsur soppa på marulk

Servera gärna med risnudlar eller ris. Rise. Detta är en mycket smakrik soppa där basen är på tamarind, vilket också ger soppan sin naturliga syrliga smak
Het fläskfilé på vietnamesiskt vis

Het fläskfilé på vietnamesiskt vis

Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Servera köttet på en bädd av ris. 4 prt jasminris. 5 msk kinesisk soja 1 msk strösocker 1 msk asiatisk fisksås 1 tsk sesamolja Till servering 4 prt jasminris 1 msk sesamfrön gärna vita och svarta 400 g färsk spenat 2 msk smör salt 2 st salladslökar jordnötsolja till stekning
Nigella vecka först ut: vietnamesisk kycklingsallad

Nigella vecka först ut: vietnamesisk kycklingsallad

1 chili, helst en het thailändsk, urkärnad och finhackad 1 stor vitlöksklyfta, skalad och hackad 1 msk socker 1,5 tsk ris vinäger 1,5 msk limejuice 1,5 msk vietnamesisk eller thailändsk fisksås (nuoc eller nam nam pla) 1,5 msk vegetabilisk olja, en halv malvstor lök, skivad fint, svartpeppar 200g vitkål, strimlad1 medelstor morot, hackad, strimlad eller riven 200g kokt kycklingbröst, strimlad (jag använde grillad) en tjock knippe mynta, ca 40g Kombinera chili, vitlök, socker, vinäger, limesaft, fisksås, olja, lök och svart peppar i en skål. 1,5 tsk ris
Quorn och banan i vietnamesisk marinad

Quorn och banan i vietnamesisk marinad

Servera med ris och grönsaker, eller med Vietnamesisk kålsallad. Tärna quornfiléerna och skiva bananen i 1 cm tjocka bitar och lägg allt i en rostfriskål
Vårrullar som i Hanoi

Vårrullar som i Hanoi

De har spenderat mycket tid i Hanoi eftersom deras son kommer därifrån och fullkomligt älskar vietnamesisk mat
Poulet a la vietnamienne

Poulet a la vietnamienne

Servera med kokt ris eller nudlar. Riv ingefäran. Pressa vitlöksklyftorna. Finhacka chilifrukterna. Hacka jordnötterna