Skala morot och gurka, kärna ur gurkan och strimla allt i tändsticksformat, lägg allt i en skål. Igår lagade jag oootroligt god vietnamesisk sallad, jag var ju och åt Thang Lang Pho på men blev för att vara helt ärlig rätt besviken, små portioner och oinspirerade tillbehör, inte som i Berlin
Tillagning. 1. Dressingen. Lägg vitlök och ingefära i en kopp. Finhacka chilin och tillsätt denna. 2. Häll i fisksås, honung, limejuice, vinäger, olja, vatten och sesamolja
Ok, det här är långt ifrån en soppa som får kalla sig genuint vietnamesisk. Det är istället en soppa som jag lagat med den äkta vietnamesiska soppan i minnet (från favoritrestaurangen i Malmö) och efter bästa förmåga försökt efterlikna soppan jag äter nästan varje gång jag är i Malmö
Skär löken i båtar, morot i tunna strimlor och pak Choi i munsstora bitar. Lägg upp på tallrikar, häll över den vietnamesiska såsen och servera genast med den ljumma salladen
Vietnamesisk glasnudelsallad. //Malin Vietnamesisk glasnudelsallad. Jag kan, utan att överdriva, säga att jag skulle kunna äta denna salladen flera gånger i veckan
Sänk värmen till låg temperatur och lägg i kyckling, sötpotatis, aubergine, haricot verts och morot. Ansa citrongrässtjälkarna och skär dem papperstunna
Skala och skär rättika och morot i fina stavar. Näst efter tacos och burgare är det nog de Vietnamesiska Bánh mì mackorna som är det populäraste gatukäket