Dressing, rör ut sockret i fisksås och limesaft, rör i resten av ingredienserna och smaka av. Igår lagade jag oootroligt god vietnamesisk sallad, jag var ju och åt Thang Lang Pho på men blev för att vara helt ärlig rätt besviken, små portioner och oinspirerade tillbehör, inte som i Berlin
Servera tillsammans med limeklyftor att pressa över soppan och för de som vill sweet chilisås. I senaste numret av Mer Smak hade de flera vietnamesiska recept av Tam Åkesson som är krögare på Xe Ôm Indochine i Stockholm
Jag har aldrig varit i Vietnam, men jag har ätit på ett var vietnamesiska restauranger. Ingredienser (4 stora portioner)200 gram glasnudlar1/2 strimlat isbergssalladshuvud1/2 strimlad gurka2 strimlade morötter500 gram skalade räkor6 salladslökar1 kruka färsk koriander1-1,5 dl hackade cashewnötter2 dl EdamamebönorDressing3-4 msk vatten2 msk fisksås2 färska strimlade röda pepparfrukter2 msk pressad lime2 msk farinsocker (eller muscovadosocker)5 cm hackad ingefäraGör så här1
Enkla ingredienser och fantastiska smaker av lime, chili, ingefära och soja. Lägg upp på tallrikar, häll över den vietnamesiska såsen och servera genast med den ljumma salladen
Smaka av med lite lime, sriracha samt hoisinsås (en liten skvätt av varje kan vara lagom). Hela rätten hänger ju på att det är en god buljong, så jag ska göra en från grunden enligt en vietnamesisk tjej som lagar mat för Tasty (här finns originalreceptet på engelska), men såklart pillar jag lite på receptet när jag gör om det
Vietnamesiska smaker insvepta i krispiga salladsblad. När färsen är smulig tillsätter du den finhackade vitlöken samt smaksätter färsen med 2 msk fisksås, 2 msk japansk soya och saften från 1 lime samt den finhackade chilin. 1 lime s
Så jag tänkte att vi provar denna vietnamesiska soppa. Vietnamesisk soppa (4 portioner). 1 lime (endast saften). Vietnamesisk soppa (4 portioner). 1 lime (endast saften)
ex japansk, thailändsk eller som här, vietnamesisk. Vietnamesisk färsröra 2 port + matlåda. 1 lime, rivet skal och pressad saft. Häll i fisksås, soja, limesaft och skal, låt det puttra ca 5-10 minuter. 1 msk limesaft. / Anki och Håkan Vietnamesisk färsröra 2 port + matlåda. 1 lime, rivet skal och pressad saft. Häll i fisksås, soja, limesaft och skal, låt det puttra ca 5-10 minuter Blanda ner sambal, purjolök, mynta och koriander, smaka av med salt och svartpeppar. 1 msk limesaft