Lägg nudlarna i en stor soppskål, lägg i köttet, riven ingefära, salladslök, koriander och chili. I senaste numret av Mer Smak hade de flera vietnamesiska recept av Tam Åkesson som är krögare på Xe Ôm Indochine i Stockholm
Finhacka vitlök och citrongrässtjälkarna som du först bankar på med baksidan av en kniv. En klassiker från det Vietnamesiska köket är olika former av buljongsoppor som heter Pho
Ok, det här är långt ifrån en soppa som får kalla sig genuint vietnamesisk. Det är istället en soppa som jag lagat med den äkta vietnamesiska soppan i minnet (från favoritrestaurangen i Malmö) och efter bästa förmåga försökt efterlikna soppan jag äter nästan varje gång jag är i Malmö
Riv vitlök, skär chilin i tunna skivor och rör ner i såsen. Lägg upp på tallrikar, häll över den vietnamesiska såsen och servera genast med den ljumma salladen
Halvera vitlök, lökar och ingefära – såvida det inte är något som är dåligt så behöver du inte ens skala något av det, skär bara bort om det är nån dålig bit
Lägg lite matolja och schalottenlök i och stek i några sekunder. Lägg några räkor i pannan, flytta över lök och räkor till ena halvan av pannan och häll sedan i tunt med pannkakssmet
Så jag tänkte att vi provar denna vietnamesiska soppa. Vietnamesisk soppa (4 portioner). 1 gul lök i klyftor. 4 vitlöksklyftor. 2 finskurna scharlottenlökar. Vietnamesisk soppa (4 portioner). 1 gul lök i klyftor. 3 kycklingfiléer 4 vitlöksklyftor 6 cm färsk ingefära i bitar. 2 finskurna scharlottenlökar