För att variera min sallad denna gång, slängde jag ner cirka en matsked malen gurkmeja i vattnet när jag kokade quinoan - det ger inte bara extra smak, utan också en väldigt fin färg
Vi är ruskigt sugna på vietnamesiskt, och hoppas att köket och menyn talar samma språk. Crêpen på rismjöl, vatten och gurkmeja är härligt oljig och riktigt frasig
Den goda hemgjorda kycklingbuljongen åkte ner i en vietnamesisk kycklinggryta. 0,5 liter kycklingbuljong2 potatisar1 kycklingbröst1 dm purjo2 cm ingefära2 klyftor vitlök2 citrongräslite gurkmeja1 dl cashewnötter1/2 citron1 knapp msk honungbreda risnudlar, en nävebit morot och zuccini+korianderKoka risnudlarna nästan klara i en kastrull vid sidan, häll av i durkslag-Koka upp buljong och potatis i bitar, krossa citrongräset i en mortel och släng ned, även hackad ingefära samt vitlök. Låt 1/2 citron (med skal och allt) skuren i skivor koka med i buljongen, och sätt i lite gurkmeja
Tillsätt citrongräs, curry, gurkmeja och torkad chili. 1 1/2 tsk gurkmeja (läs gärna mer om asiatiska ingredienser på den här länken. 1 1/2 tsk gurkmeja (läs gärna mer om asiatiska ingredienser på den här länken