Skala morot och gurka, kärna ur gurkan och strimla allt i tändsticksformat, lägg allt i en skål. Igår lagade jag oootroligt god vietnamesisk sallad, jag var ju och åt Thang Lang Pho på men blev för att vara helt ärlig rätt besviken, små portioner och oinspirerade tillbehör, inte som i Berlin
Jag har aldrig varit i Vietnam, men jag har ätit på ett var vietnamesiska restauranger. Ingredienser (4 stora portioner)200 gram glasnudlar1/2 strimlat isbergssalladshuvud1/2 strimlad gurka2 strimlade morötter500 gram skalade räkor6 salladslökar1 kruka färsk koriander1-1,5 dl hackade cashewnötter2 dl EdamamebönorDressing3-4 msk vatten2 msk fisksås2 färska strimlade röda pepparfrukter2 msk pressad lime2 msk farinsocker (eller muscovadosocker)5 cm hackad ingefäraGör så här1. 1/2 strimlad gurka
en halv gurka (fint strimlad). Vi grillade fläskytterfilé och till det gjorde vi en vietnamesisk nudelsallad som var så grymt god att ni bara måste få receptet
Skala morötterna och skär dem, gurkan och paprikan i tunna stavar. Fördela salladen på fyra tallrikar och tillsätt morötter, gurka, paprika, majs och rödlök
1 liten gurka, skuren i fina skivor100 g böngroddar2 salladsblad, skurna i små bitar8 msk finhackad färsk myntaca 80 g osaltade rostade jordnötter, hackadeBuljongen. 1 liten gurka
Skiva morötter och gurka i tunna strimlor. En favorit är de vietnamesiska vårrullarna men idag gjorde jag en variant med samma smaker och innehåll men istället i form av en sallad
- gurka. gurka. Igår gjorde jag och killen färska vårrullar med dipp till middag. Himla mysigt att pyssla ihop sina vårrullar tillsammans och leka med smaker tycker jag