Tillagning. 1. Dressingen. Lägg vitlök och ingefära i en kopp. Finhacka chilin och tillsätt denna. 2. Häll i fisksås, honung, limejuice, vinäger, olja, vatten och sesamolja
Jag har aldrig varit i Vietnam, men jag har ätit på ett var vietnamesiska restauranger. Ingredienser (4 stora portioner)200 gram glasnudlar1/2 strimlat isbergssalladshuvud1/2 strimlad gurka2 strimlade morötter500 gram skalade räkor6 salladslökar1 kruka färsk koriander1-1,5 dl hackade cashewnötter2 dl EdamamebönorDressing3-4 msk vatten2 msk fisksås2 färska strimlade röda pepparfrukter2 msk pressad lime2 msk farinsocker (eller muscovadosocker)5 cm hackad ingefäraGör så här1. 200 gram glasnudlar
Vietnamesisk glasnudelsallad. //Malin Vietnamesisk glasnudelsallad. 300g glasnudlar. 300g glasnudlar. Jag kan, utan att överdriva, säga att jag skulle kunna äta denna salladen flera gånger i veckan
Koka glasnudlarna och stek räkorna snabbt i lite smör. Idag ska vi gå till BVC med Oliver på förmiddagen för att mäta och väga honom så det blir en snabb men väldigt god vietnamesisk glasnudelsallad med stekta räkor till lunch
Alldeles särskilt vurmar jag för det vietnamesiska köket, åtminstone tror jag det. Dock är jag väldigt förtjust i vad jag tror är asiatisk mat, särskilt vietnamesisk
I löööv thaimat, sushi och annat japansk, kinabufféer, vietnamesiskt, mongoliskt. De går självklart göra helt vegetariska och glasnudlarna (inte samma som risnudlar) är dessutom glutenfria då de är gjorda på mungbönor