Saft från 1 citron. Igår bjöd jag min vän och granne på raw middag. Tyvärr fanns inte alla ingridenser i eko som receptet krävde så jag fick göra om lite
Nudelsoppor, kycklingsoppa, klar buljong, massor med citron, ingefära och koriander. Efter att ha ätit den här soppan i Malmö på vår lilla favoritvietnamesiska restaurang är det ett vanligt inslag i vårt kök
Riv skalet från citronen fint. Men visst finns det några bra recept även i Flexitarianens kokbok som passar till vardags, t ex grillad vegoburgare med vietnamesisk sallad och avokado
Eftersom vi skulle äta vår fläskfilé med en nudelsallad så passade Håkan på att testa ett recept på en vietnamesisk dippsås som han visste fanns i Lisas bok "Det godaste jag vet"
Blanda ägg med lite mjölk eller vatten och citronskal. Citronpeppar. För att fisken inte luktar dynga, har jag marinerat denna i citron, salt och citronpeppar i 3 timmar. 1 kg pangasius filé kallas hajmal eller vietnamesisk sjötunga. 1 citron
Detta är en klassisk vietnamesisk street-food som jag smakade för första gången på ett vietnamesiskt ställe här i Göteborg och tänkte genast att detta måste jag lära mig laga
Fräst svamp och lök, krispiga grönsaker och vietnamesisk dippsås. När jag tänker asiatiskt tänker jag chili, lime, citron, soja, vitlök, socker, sesam… Hett, syrligt, sött och framförallt fräscht